Costel Alic, achitat in dosarul cuartului de la Uricani

Costel Alic, fost prefect al judetului Hunedoaera a fost ACHITAT de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care era acuzat de constituirea unui grup infractional, alaturi de presedintele Bancii de Scont, pentru ca a garantat un imprumutul in banca fix cu zacamantul de cuart din Uricani.
Instanta „dispune incetarea procesului penal pornit fata de inculpatul ALIC COSTEL, pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, ca efect al intervenirii prescriptia raspunderii penale”. Cu alte cuvinte, faptele s-au prescris. In prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, fostul prefect al judetului nostru a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare si pe o perioada de doi ani i s-a interzis exercitarea anumitor drepturi civile.
Teodor Nicolaescu, fost presedinte al Bancii Române de Scont (BRS), are de executat 6 ani inchisoare, alti 4 ani inchisoare are de executat ALEXE CORINA, 5 ani inchisoare BURGHELEA LUCIAN, fost presedinte al Astra Asigurari SA, 5 ani inchisoare HARITONOVICI RAZVAN EUGEN si tot 5 ani inchisoare va face si SAFTESCU DAN DUMITRU MARIAN.
In procesul acesta, s-au constituit nu mai putin  de 19 parti civile, printre care Astra Asigurari, SC Cuar? SA Uricani si SC Romcuart SRL, care solicita recuperarea prejudiciului. Dosarul a fost trimis in judecata in anul 2010, dupa ce in 2002 ar fi inceput ancheta in acest loc. In tot acest timp, zacamantul de cuart de la Uricani, cel mai pur din Europa, nu a putut fi exploatat, aducând mari prejudicii orasului Uricani.

Un comentariu la „Costel Alic, achitat in dosarul cuartului de la Uricani

  • 23 martie 2018 la 16:29
    Permalink

    d-ne ajuta

Comentariile sunt închise.