Dupã ce anul trecut, administratia localã de la Lupeni s-a aflat la un pas de a intra in insolventã, anul acesta vestile sunt bune.

Toate datoriile, care au ajuns la ordinul milioanelor de lei, au fost achitate, iar acum edilii se concentreazã asupra proiectelor de viitor. Cornel Resmeritã sustine cã multi “carcotasi” si-ar fi dorit ca administratia localã sã intre in insolventã.

“Primãria municipiului Lupeni nu are niciun leu datorie. Desi s-a spus cã primãria poate sã intre in faliment, acest lucru nu s-a intamplat si nici nu va intra in faliment”, a declarat Cornel Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Consilierii locali de la Lupeni au aprobat si rectificarea bugetului local. Bani au destinatie precisã.

“Avand in vedere adresa (…) emisã de Administratia Judeteanã a Finantelor Publice Hunedoara prin care ni s-a comunicat majorarea in trimestrul I al anului 2016 a indicatorului de venituri “sume defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, muncipiilor si sectoarelor municipiului Bucuresti” cu suma de 52,50 mii lei in vederea acordãrii stimulentului educational, sub formã de tichete sociale pentru grãdinitã, propunerile de rectificare bugetarã primite de la centrele de executie bugetare de pe raza municipiului Lupeni se impune rectificarea bugetului local pe anul 2016 atat la venituri cat si la cheltuieli cu suma alocatã. De asemenea, tinand cont de propunerea de rectificare bugetarã primitã din partea Spitalului municipal Lupeni, deoarece se mãresc atat ventiuriel cat si cheltuielile cu suma de 7,00 mii lei in urma incasãrii acestei sume la indicatorul de venituri “sume provenite din finantarea bugetarã a anilor precedenti aferente sectiunii de functionare” se impune si majorarea bugetului institutiilor publice si activitãtilor finantate integral sau partial din venituri proprii pe anul 2016. in urma rectificãrii, acest buget va fi in sumã de 18.337,80 mii lei la venituri si 18.487,60 mii lei la cheltuieli”, aratã primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeritã in nota de fundamentare a proiectului de hotãrare privind rectificarea bugetului local.

Monika BACIU