Copil mutilat în spatiul de joacã

O parte dintre spatiile de joacã pentru copiii din Petrosani sunt adevãrate capcane. Un copilas de numai 10 ani a fost la un pas sã fie mutilat pe viatã într-un balansoar. Doar printr-o minune a scãpat, iar pãrintii sãi trag un semnal de alarmã.

Bãietelul de numai 10 ani a trãit un adevãrat cosmar, dupã ce s-a dat într-un balansoar din curtea grãdinitei. Iesise la joacã împreunã cu verisoara sa si cu bunica, iar o clipã de neatentie, l-a dus direct în bratele medicilor de la salvare. Cum a fost posibil, ne explicã chiar mama lui: „Se dãdeau pe acel balansoar si prin alunecare a cãzut în acea barã care a fost tãiatã, pentru cã s-a furat si s-a dus la fier vechi. A fost dus la spital, cu o plagã, 3 copci si acum asteptãm sã se vindece plaga si sã îi scoatem firele”, spune femeia, care era la serviciu în momentul în care copilul sãu s-a accidentat în spatiul de joacã. Practic copilul a fost la un pas sã i se reteze penisul, din cauzã cã bucata de barã ruptã a actionat ca un cutit si i-a retezat o parte din scrot. Diagnosticul medicilor a fost clar, dar din fericire, copilul a avut nevoie doar de 3 copci. Pãrintii, însã, vor sã le atragã atentia si altor copii si mai ales autoritãtilor locale ca sã verifice aceste spatii destinate jocului. „Siguranta si sãnãtatea copiilor nostri este mai importantã decât orice altceva aici. Nu intentionez sã acuz, nici sã merg mai departe, vreau doar sã trag un semnal de alarmã pentru cei care sunt în mãsurã sã facã o revizie, ori un inventar asupra acestor spatii, iar dacã nu mai pot fi întretinute, pãrerea mea personalã este ca ele sã disparã definitiv si cred cã ar fi mai sãnãtos ca ai nostri copii sã alerge doar prin iarba verde”, a mai spus mama copilului. De douã zile, spun cei din primãrie a si demarat o astfel de actiune de inventariere a spatiilor de joacã si cei de aici recunosc cã regretã acest incident nefericit. „Eu, împreunã cu domnul primar am întocmit o comisie pentru inventarierea tuturor locurilor de joacã de pe raza municipiului Petrosani. Acelea care sunt degradate, sau care pot sã punã în pericol viata copiilor vor fi înlocuite, schimbate, sau reparate, De douã zile sunt în teren si în cel mia scurt timp se vor remedia”, a declarat Daniel Visan, director DPADPP. Incidentul este privit de toti pãrintii cu atentie, mai ales cã foarte multe spatii de joacã sunt degradate si pot fi un real pericol pentru cei mici. Asta si din cauza hotilor de fier vechi, care nu tin cont de ceea ce fac si actioneazã chiar si în astfel de spatii destinate celor mici.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Copil mutilat în spatiul de joacã

  • 28 aprilie 2016 la 22:40
    Permalink

    din pacate ii cam doare (in trebuci) pe mai marii orasului. de ce spun asta? cand ati vazut ultima oara locul de joaca din parcul mare? care, by the way, e total umbrit de catedrala taximetristului ( saracii locatari din carpati, cate clopote’n timpane vor lua)..horror e parcul ala, se vede ca pruncii edililor nu se joaca pe acolo.

Comentariile sunt închise.