Copiii între 2 si 3 ani ar putea merge la grãdinita nouã

Noua grãdinitã, care se va da în folosintã lângã Scoala Gimnazialã I.G Duca, ar putea gãzdui si grupe de ante-prescolari. Este  acea categorie de copii, care are între 2 si  3 ani si care nu poate merge încã la grãdinitã.
S-a gãsit o posibilitate, iar acum primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã, imediat ce va deschide aceastã nouã unitate de învãtãmânt, va cãuta sã le acorde pãrintilor tot sprijinul.
„Avem o problemã în tot sistemul de învãtãmânt românesc. E vorba despre copiii care au între 2 si 3 ani, ei nefiind cuprinsi în nicio formã de învãtãmânt. Existã posibilitatea înfiintãrii, la grãdinitã, de clase de ante-prescolari, pentru acesti copii. Am discutat acest lucru cu doamna director Lucia Munteanu si, în functie de posibilitãtile materiale, pentru cã aici apare si o problemã legatã de salarizarea educatoarelor, care, deocamdatã, nu este asiguratã în schema de personal, vom face acest lucru. Dar, se simte nevoia unor astfel de grupe de ante-prescolari, pentru cã acesti copii, rãmân fãrã posibilitatea de a merge la grãdinitã”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Multi oameni cu copii au venit la primãrie si au cerut sã li se acorde sprijin pentru cã, acel concediu de îngrijire al copilului este finantat pentru unul dintre pãrinti, pânã la 2 ani. Ori între doi si 3 ani – vârsta la care copilul poate merge la grãdinitã, nu existã nicio posibilitate avantajoasã, în afara bonelor. „Rãmâne doar sã gãsim solutia financiarã sã înfiintãm aceste grupe de anteprescolari”, a conchis primarul. Constructia grãdinitei ce vã apartine de Scoala Gimnazialã I.G Duca va fi gata, pânã la finele acestui an, iar apoi, administratia promite cã va cãuta solutia optimã pentru a primi acesti copii în locatia nouã.
Diana Mitrache