Copii aflati în tabãrã la Straja, transportati la spital cu dureri de stomac si stãri de vomã

Lucian Resmeritã: „Dacã DSV, cei care se ocupã de controalele de specialitate, considerã oportun, sau dacã vom avea solicitãri din partea pãrintilor, vom cere un control si vom verifica aceste aspecte”.

Un numãr de 6 copii, cazati la pensiunea Europa din Straja, au ajuns la urgenta spitalului din Lupeni, în noaptea de duminicã spre luni. Trei dintre ei, spun medicii, au ajuns imediat dupã miezul noptii si au cerut ajutorul echipelor SMURD, iar alti 3 au ajuns cu masinile pãrintilor. Toti au acuzat dureri de stomac si stãri de vomã, dar reprezentansii spitalului spun cã nu se confirmã posibilitatea unei toxiinfectii alimentare. „Copiii au ajuns la urgentã în timpul noptii, în jurul orei 24.00. Au fost consultati în serviciul de urgentã de cãtre medicul de gardã, li s-a administrat tratament corespunzãtor unor simptome digestive, dar care nu au dus la stabilirea diagnosticului de toxiinfectie alimentare. Asta, pentru cã revenirea lor a fost rapidã si totalã”, a spus dr. Ana Maria Neagoe, medic UPU Spitalul Lupeni.
Copiii s-au întors imediat în pensiunea în care erau cazati în tabãrã si, deocamdatã, nu se pune problema de a verifica alimentele, ori modul de organizare al sistemului din cabane. De altfel, doar cei 6 s-au simtit rãu, iar ceilalti copii, pentru cã în Straja, în tabere sunt acum peste 250 de copii,  nu au avut niciun simptom. „În jumãtate de orã, copiii au ajuns înapoi la cabana unde erau cazati si acum se simt foarte bine pe pârtiile noastre. Dacã DSV, cei care se ocupã de controalele de specialitate, considerã oportun, sau dacã vom avea solicitãri din partea pãrintilor, vom cere un control si vom verifica aceste aspecte”, a mai spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Directia Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor a fãcut controale în Straja, la toate cabanele, acum câteva zile, tocmai pentru cã se stia cã vor veni foarte multi copii în tabere. De altfel, cei mai multi învatã sã schieze si participã si la tabere  de nutritie unde sunt învãtati ce si cum sã mãnânce sãnãtos.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Copii aflati în tabãrã la Straja, transportati la spital cu dureri de stomac si stãri de vomã

  • 4 februarie 2019 la 19:39
    Permalink

    frumoasa reclama

Comentariile sunt închise.