E ste sezonul perfect pentru plantări, iar la Petroșani a înmceput o campanie, mai ales în Cartierul Aeroport. Aici au fost aduși mai mulți copaci și s-au ales două
dintre străzi, mai circulate, dar de unde au fost toaletați sau chiar tăiați copacii anterior.

Cu o echipă de specialiști care a crescut copacii până la diverse etape, mai mulți muncitori au ajuns în Cartierul Aeroport, acolo unde au avut loc mai multe acțiuni de curățenie, până acum.
„Așa cum am promis, acum o săptămână și jumătate, când am început acțiunile de toaletare, curățare și igienizare în parcuri și spații verzi, azi suntem la faza la care plantăm arbori, în special pe strada Aviatorilor și strada Unirii. Peste 40 de arbori vor fi plantați”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Platani și salcâmi au fost plantați. Primii fac parte dintre specie ce îndepărtează insectele și sunt înrudiți cu arborele de vanilie, iar ceilalți sunt salcâmi, care vor înflori și vor avea coroane ce se pot întinde în timp până la 5 m. „Am adus la Petroșani 40 de pomi ornamentali, Robinia umbraculifera, care fac umbră multă și pot avea diametre de 5 metri globulari. Avem un platanus hispanica glob, a căruit trunchi devine alb și am mai adus și 10 pomi din specia Catalpa bignonioides Nana. Toate sunt plante frumoase și, cele din urmă, spre exemplu, nu dau voie insectelor, în special, țânțarilor, să se apropie”, a explicat Ionel Sfiraț, inginer silvic.
Copacii au fost plantați toți în zona Cartierului Aeroport, pe strada Unirii și Aviatorilor, în locuri în care nu mai erau pomi, sau era nevoie de umbră. Cei care au existat cândva, fie au fost toaletați, ori alții au fost înlocuiți pur și simplu.
Diana Mitrache