Contul on-line, soluția Apa Serv la pandemie

Foarte puțini sunt cei care au un cont on-line pentru factura la apă, iar restricțiile impuse odată cu valul IV al pandemiei, ne  impun distanțarea. Tocmai de aceea suntem invitați din nou să ne facem un astfel de cont. Sute de pliante au fost răspândite la sediile unde oamenii plătesc acum apa, tocmai pentru a le ușura abonaților procesul de trecere în on-line.

Citirea apometrului, factura și plata la Apa Serv pot fi la un singu click distanță. E simplu și întreg procesul există pe pagina Apa Serv Valea Jiului, sau, mai nou, au apărut pliante cu pașii necesari. Se vrea asta, pentru că e mai simplu și eficient și contactul la ghișeu devine  inexistent.
„Presupune să ai o factură în față și să ai la dispoziție 2-3 minute. Este un filmuleț demonstrativ chiar pe pagina noastră web, dar am făcut, că nu toți au acces la internet, un pliant în care sunt toți pașii”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.

Cu o factură în față, orice abonat poate să își realizeze adresa de facturare, pentru că acolo găsesc codul client și codul facturii.

„Contul de client aduce un mare avantaj în ceea ce privește gestionarea facturilor, că ai un istoric al acestora. Apoi, factura o primești în cont sub forma unul e-mail, ai o evidență a plăților, un istoric și, mai mult, abonații casnici pot transmite indexul prin acest cont și, ai posibilitatea să plătești on-line”, mai spune Cristian Ionică.

Sunt maxim 10% dintre abonații Apa Serv care au un cont on-line. Dar este mai mare procentul celor care plătesc on-line facturile.  „Procentul este sub 10%, dar lumea începe să se obișnuiască cu digitalizarea, pentru că a crescut mult procentul plățilo care se fac la punctele de încasare. E o creștere de aproape 30-40%. Dacă și-ar face și cont on-line, nu ar mai fi nevoie să stea după factură, nu ar mai fi nevoie nici să iasă din casă, să meargă la punctele de plată, deci ar putea din casă să își plătească și facturile”, a conchis managerul SC Apa Serv.

Cei de la Apa Serv au pus la îndemâna plătitorilor, care vin la centrele de încasare, formularele tipizate și oricine poate fi îndrumat să își contrsuiască acel cont on-line.

Diana Mitrache