Contributia pentru Salvital va fi diminuatã

Consiliul Local al municipiului Petrosani va lua în discutie achitarea contributiei anuale cãtre Asociatia Salvital. Suma ar putea fi diminuatã, de la 5 lei/cap de locuitor, la 3 lei/cap de locuitor.
“Prin adresa nr. 507/15.01.2018 înaintatã Primãriei municipiului Petrosani, asociatia Salvital Hunedoara solicitã aprobarea contributiei de 5 lei/an/locuitor si prevederea în bugetul local a acestei sume. Având în vedere dificultãtile create de reformã fiscalã, propun Consiliului Local al municipiului Petrosani aprobarea contributiei de 3 lei/an/locuitor (la data de 1 iulie 2017) si alocarea din bugetul local a sumei de 127.278 lei, pentru anul 2018”, aratã documentul.
La începutul acestui an, a existat o propunere privind retragerea municipiului Petrosani si Asociatia Salvital. La acel moment, Consiliul Local a amânat proiectul, dupã ce presedintele Asociatiei Salvital, Petru Mãrginean a promis cã se pot achita contributiile aferente acestui an pânã la jumãtatea anului, fãrã a fi percepute penalizãri de întârziere. Municipiul Petrosani a contribuit cu suma de 56.640 Eu la achizitionarea unei ambulante de prim-ajutor tip B2. Contributia municipalitãtii de la Petrosani, la suma de 5 lei/an/cap de locuitor, fi fost în sumã de 212.130 lei.
Monika BACIU