Contraventiile, sursã bunã pentru bugetul local

Efectivele Politiei Locale Petrosani  au  avut o activitate bogatã în decursul anului 2016, ce a avut obiectiv principal asigurarea ordinii si linistii publice, combaterea fenomenului de cersetorie, a comertului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de sigurantã civicã precum si mentinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale si al pietelor din municipiu.

Politia Localã a municipiului Petrosani a aplicat în decursul anului 2016 sute de amenzi. Diferite contraventii au constatat cei de la Politia Localã, iar contravenientii au fost sanctionati. “Sintetizând activitãtile Politiei locale Petrosani în anul 2016, putem mentiona sanctiuni contraventionale  aplicate  – 521, infractiuni constatate  – 1, furt calificat  –  1”, aratã raportul Politiei Locale. Potrivit reprezentantilor Politiei Locale aproximativ jumãtate din sanctiunile contraventionale au fost avertismente, iar pentru celelalte s-au aplicat amenzi. Principalele activitãti desfãsurate de cãtre politistii locali si personalul contractual au vizat în special mentinerea ordinii si linistii publice în locurile si zonele stabilite prin planurile de ordine si sigurantã publicã, prevenirea si combaterea infractiunilor stradale, activitãti pentru fluidizarea traficului rutier, asigurarea desfãsurãrii în sigurantã a traficului pietonal în zona institutiilor de învãtãmânt, respectarea prevederilor impuse prin Codul rutier sau alte acte normative în vigoare.

“Politistii locali au  actionat prin intensificarea activitãtilor de patrulare auto si pedestrã, avându-se în vedere combaterea si prevenirea faptelor antisociale, actelor de cersetorie, identificarea persoanelor fãrã adãpost, combaterea actelor sau faptelor care provoacã disconfort civic, pãstrarea integritãtii mobilierului urban. S-a acordat sprijin în toate situatiile în care s-a solicitat acest lucru, atât de cãtre angajati din cadrul institutiei Primãrie, cât si de la alte institutii, organizatii, asociatii de locatari sau proprietari, institutii de învãtãmânt, asociatii sau cluburi sportive, persoane fizice sau juridice. Politia localã a actionat în continuare în sistem integrat  în colaborare cu Politia municipiului Petrosani, Jandarmeria Petrosani , I.S.U. sau alte structuri, societãti, directii judetene sau locale, pentru îndeplinirea tuturor atributiilor stabilite prin legi, acte normative, hotãrâri ale Consiliului Local, sau Dispozitii ale primarului municipiului Petrosani. Serviciul Politie localã Petrosani si-a desfãsurat activitatea cu un numãr de 38 de angajati, având atât functii specifice de politisti locali cât si functii contractuale de paznici, operatori monitorizare, sau functionari publici ce ocupã functii publice generale care îsi desfãsoarã activitatea permanent, 24 de ore din 24”, mai aratã cei de la Politia Localã.

Monika BACIU