Contract de finantare, semnat pentru ambulatoriul din Petrila

8Administratia localã de la Petrila a semnat zilele trecute, contractul de finantare pentru modernizarea si dotarea ambulatoriului din localitate. Dupã mai bine de doi ani de asteptare, acum totul a intrat în linie dreaptã, iar reprezentantii Primãriei Petrila întocmesc documentatia pentru a fi demaratã procedura de licitatie.

”Putem sã spunem cã sunt mai mult de doi ani de când am început sã scriem proiectul, dar proiectul pentru reabilitarea, dotarea si modernizarea ambulatoriului a fost început sã îl scriem si sã îmtocmim cererea de finantare în urmã cu aproximativ trei ani de zile. În data de 24 am semnat contractul de finantare la ADR Timisoara pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea ambulatoriului din Petrila. Contractul este în valoare de aproximativ 90 de miliarde de lei (vechi-n.r.)”, a spus primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel. Potrivit edilului, singura problemã în momentul de fatã este identificare unei solutii pentru a acoperi partea de cofinantare a acestui proiect.

”Trebuie sã gãsim solutii pentru partea de 2% acum la rectificarea de buget si o vom face. Lucrãm acum la caietul de sarcini pentru scoaterea la licitatie a acestei lucrãri. Nu contractãm împrumut pentru 2%. Este exclus acest lucru”, a mai precizat sursa citatã.

8-1În urma proiectului, ambulatoriul de specialitate din Petrila va fi dotat cu aparaturã medicalã de ultimã generatie. ”Este vorba de dotarea modernã a cabinetelor care sunt în acest ambulatoriu. Nu stiu câte cabinete sunt acolo, dar important este cã se va face modernizarea si dotarea la standardele cerute acum a acestor cabinete medical”, a mai spus edilul. În momentul de fatã, clãdirea ambulatoriului de specialitate din Petrila aratã ca o ruinã. Peretii scorojiti stau sã se dãrâme, iar grilajul cu lacãt de pe usã indicã faptul cã aici nu s-a mai umblat de ani de zile.

Monika BACIU