Continuã lucrãrile la blocul ANL din municipiul Lupeni

Lucrãrile la noul bloc ANL din municipiul Lupeni continuã într-un ritm alert. Pânã în iarnã, imobilul s-ar putea sã aibã acoperis, asta dacã vremea va tine cu constructorul.
În plus, lunar la celelalte blocuri ale Agentiei Nationale pentru Locuinte se face rocada între chiriasi. Unii renuntã definitiv la aceste locuinte, mutându-se în apartamente proprietate personalã.
„Nu pleacã niciun chirias din cauza chiriei mari, ei mai pleacã deoarece stãteau în garsonierã, iar dupã ce familia s-a mãrit de la un membru, s-au cãsãtorit, au fãcut copii si nu mai pot sta cu acestia în garsonierã. Din punctul de vedere al chiriilor nu avem plângeri, este undeva la 100 de lei costul chiriei pentru o garsonierã.Toate locuintele sunt folosite. În schimb, avem foarte multe solicitãri pentru noul bloc ANL, pentru cã aici din 45 de locatii, am reusit sã facem 25 de apartamente cu douã camere care sunt mult mai cãutate de cãtre tineri. La acest bloc, fiecare apartament va avea centralã proprie”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul  municipiului Lupeni.
Noul bloc ANL din Lupeni  va dispune de 45 de unitãti loactive destinate închierierii. Dacã lucrurile decurg conform planului, constructia blocului ar putea fi gata într-un an si jumãtate. Blocul va fi construit în vecinãtatea celorlalte douã blocuri ANL din Lupeni  si acolo se vor muta cei care au depus cereri pentru atribuirea unei locuinte în acest oras.  În celelalte douã blocuri ANL din Lupeni, gradul de ocupare este de 95 %, pentru cã, spune primarul, acolo sunt câteva garsoniere  neocupate, iar cererile vin de la oameni cu familii numeroase.
Cosmin BACIU