Construcție de pe vremea lui Ceaușescu, demolată, în Aeroport

S cheletul blocului ENEL din Cartierul Aeroport va fi demolat, acesta reprezentând un real pericol. Acesta este anunțul oficialilor din Primăria Petroșani, după 30 de ani de când construcția a fost ridicată la roșu de comuniști.

Oamenii din zonă sunt cei mai fericiți, iar unii dintre ei au povestit cum construcția nesigură devenise adăpost pentru oamenii străzii.
Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, o societate din București se va ocupa de demolare, iar construcția, care erau un real pericol, nu va mai exista. Sunt zeci de ani de când nimeni nu a făcut nimic, iar locatarii din blocurile alăturate spun că abia așteaptă. Asta, pentru că acolo mereu izbucneau incendii, ori își găseau adăpost tot felul de oameni. „E bine că îl demolează. Nu stau de mult timp aici, dar dacă face o parcare e de bine”, a spus un locatar din blocul alăturat.
„Ar trebui să fie demolat. De 33 de ani e aici. Se întâmplă mereu necazuri aici. Acum două săptămâni au dat foc copiii. Aici a dormit toată vara o familie cu doi copii. Au plecat apoi și au lăsat multă mizerie, iar copiii au dat foc. Suntem mulțumiți că îl demolează”, a spus un alt locatar.
Cheltuielile cu demolarea le va suporta proprietarul clădirii care este ENEL-ul, iar terenul va primi o nouă destinație. Aici se va construi o parcare.
Zona a fost luată în calcul, cu ani în urmă, și pentru construirea stației de îmbarcare a unei eventuale telegondole care să urce în Parâng.
De 3 decenii, însă, construcția a ținut doar umbră locatarilor de aici, iar acum va fi demolată.
Diana Mitrache