[ Construcția de creșe a intrat în procedură de licitație ]

Descentralizarea administrației publice, construcția de creșe noi, punerea în aplicare a PNRR și investițiile în infrastructură vor fi prioritățile Ministerului Dezvoltării în următoarea perioadă, a declarat ministrul propus, Cseke Attila, după avizul favorabil primit în comisiile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

„Am demarat Programul național de construcție de creșe al Guvernului, ministerul a aprobat finanțarea pentru primele 138 de creșe și a fost demarată procedura de licitație publică pentru 43 de creșe. Dorim să continuăm acest proiect. Totodată, sarcina
ministerului este de a
descentraliza administrația publică”, a declarat Cseke Attila.
Potrivit ministerului de resort, în județul Hunedoara, doar creșa din municipiul Petroșani se află pe lista celor 43 de creșe pentru care a fost demarată procedura de licitație.
Primele 43 de creșe noi vor fi construite în următoarele localități: Aiud, Alba-Iulia, Alexandria, Beiuș, Bistrița, Brăila, Botoșani (două creșe), Calafat, Caracal, Caransebeș, Călărași (două creșe), Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Dorohoi, Drobeta-Turnu Severin (două creșe), Fălticeni, Gherla, Huși, Lugoj, Marghita, Mediaș, Moreni, Motru, Oltenița, Oradea, Petroșani, Pitești (două creșe), Ploiești, Reșița, Salonta, Săcele, Slatina, Sighetu Marmației, Suceava, Tecuci, Târgu-Secuiesc, Târnăveni, Turda și sectorul 2 din Capitală. Finanțarea construcției creșelor este asigurată, în proporție de 100%, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Monika BACIU