Minerit

Constantin Jujan, citat telefonic în dosarul “Uricani”

Dosarul “Uricani 2011” va continua si anul viitor. Constantin Jujan va fi citat telefonic, inculpatii propun sã se renunte la audierea unor martori, iar Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului trebuie sã furnizeze instantei anumite probe.
“Amânã judecarea cauzei si stabileste termen de judecatã la data de 15.01.2018, ora 10:30, termen pentru care:  – Se emite o adresã cãtre EM Uricani pentru a comunica veniturile pe cere le-ar fi realizat  victimele accidentului colectiv de muncã; – repetarea adresei cãtre EM Uricani pentru a comunica instantei ,,Registrul pentru evidenta functionãrii ventilatoarelor principale de aeraj aferent permisului de lucru efectuat în data de 05.02.2011” – se va cita telefonic martorul Jujan Constantin, Cererile inculpatilor, de renuntare la parte dintre martorii propusi, va fi luatã în discutie la termenul viitor, iar martorul propus de cãtre inculpatul Moga Florin Nicusor, numitul Litcanu Cristian si martorul propus de cãtre inculpatul Modovan Florinel, respectiv Cernat Rosian, urmeazã a fi prezentati dupã audierea martorului Jujan Constantin”, aratã solutia instantei de la Petrosani.
15 ianuarie 2018 este termenul la care procesul în dosarul “Uricani 2011” va continua. Rudele minerilor decedati la Mina Uricani în urma exploziei din anul 2011 îsi plâng mortii, însã nici pânã acum nu au aflat cine este cu adevãrat vinovat pentru moartea tatilor sau a sotilor lor. Dosarul a ajuns pe rolul instantei de la Petrosani la data de 10 aprilie 2012, la un an de la producerea tragediei în care si-au pierdut viata cinci angajati ai exploatãrii miniere. Patru fosti sefi ai Exploatãrii Miniere Uricani, respectiv Dragos Aurelian Ciucã, Claudiu Lucian Butari, Nicusor Florin Moga si Florinel Moldovan, au fost trimisi în judecatã de procurori, pentru ucidere din culpã.
Monika BACIU

2 comentarii la „Constantin Jujan, citat telefonic în dosarul “Uricani”

Comentariile sunt închise.