Constantin Jujan, citat în dosarul “Uricani 2011”

Inculpatii din dosarul “Uricani 2011” au cerut instantei sã încuviinteze audierea unor martori, dar si prezentarea unor noi probe care ar putea face luminã în acest caz.
Dosarul a ajuns pe rolul instantei de la Petrosani în data de 20 martie 2012, la un an de la producerea accidentului mortal de la mina Uricani.
“Încuviinteazã cererea inculpatului Moldovan Florinel privind înlocuirea martorului Dorohoi Radu cu martorul Cernat Rosian, a cãrui adresã urmeazã a fi indicatã în vederea citãrii lui. Pune în vedere inculpatului Moldovan Florinel sã îl prezinte pe martorul Gros Marius în vederea audierii lui sau sã indice adresa acestuia pentru a fi citat. Va fi citat martorul Jujan Constantin. Se va reveni cu adresa cãtre EM Uricani pentru a ne comunica ,,Registrul pentru evidenta functionãrii ventilatoarelor principale de aeraj aferent permisului de lucru efectuat în data de 05.02.2011”. Amânã judecarea cauzei si la cererea inculpatilor si a apãrãtorilor acestora”, aratã solutia instantei.
Un nou termen în dosar a fost fixat pentru data de 11 decembrie. În data de 5 februarie 2011, o explozie a avut loc la Mina Uricani din Valea Jiului, cinci persoane fiind surprinse în subteran în momentul deflagrasiei. Explozia s-a produs dupã ce o echipã de muncitori a reparat un tablou electric, care a luat foc în momentul în care a fost cuplat, cei cinci mineri murind în urma deflagratiei. Aurelian Ciucã, Lucian Butari, Florin Moga si Florinel Moldovan sunt cercetati pentru ucidere din culpã.
Monika BACIU