Consiliul Local Petrosani sustine competitiile sportive care aduc turisti în Parâng

O nouã competitie extremã va avea loc în statiunea montanã Parâng. Cea de-a VI-a editie a Parîngul Night Challenge va avea loc în luna februarie, iar la linia de start sunt asteptati sute de concurenti.
Competitorii trebuie sã cucereascã Vârful Parangul Mic aflat la 2017 m altitudine, în alergare pe timp de noapte. Municipalitatea de la Petrosani sustine organizarea acestui eveniment. În acest sens, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 2500 de lei.
“A.S. Bike&Run Petrosani este una dintre asociatiile din Petrosani, care, de-a lungul anilor, s-a implicat activ în viata sportivã si turisticã a municipiului nostru, organizând competitia Parângul Night Challenge, care a devenit de-a lungul anilor, un concurs cu renume printre evenimentele care implicã sporturilor de iarnã. AS Bike&Run Petrosani solicitã Consiliului Local sprijin pentru sustinerea unei pãrti din valoarea premiilor câstigãtorilor competitiei. Valoarea totalã a premiilor este de 10.000 lei”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani. Evenimentul va avea loc în data  de 16 februarie 2019 în statiunea  turisticã Parâng din Petrosani-Valea Jiului, dar înscrierile au debutat deja. Organizatorii informeazã cã pentru campionii editie precedente, înscrierea este gratuitã, iar pentru ceilalti competitori taxa de înscriere este de 70 de lei (pentru plata  anticipatã, pânã la data de 12.02.2019), respectiv 90 de lei (la fata locului, în ziua concursului). Acest concurs se va organiza în perioada 16-17 februarie 2019, iar cursa constã în parcurgerea unui traseu de 4,5 km cu shiurile de turã sau în alergare. Startul cursei va avea loc la intrarea în pârtia B cu sosirea pe vârful Parângului Mic la 2074 metri altitudine.
Monika BACIU