Consiliul Județean Hunedoara vrea sens unic în zona Rusu. Așteaptă răspuns de la Petroșani

Lipsa spațiului de parcare aglomerează mereu zona de la Rusu, iar artera devine uneori impracticabilă, mai ales când ninge și numărul turiștilor sufocă drumul. Tocmai de aceea, autoritățile județene, care au reabilitat drumul spre stațiunea Parâng, spun că ar urma ca acolo să realizeze o zonă cu două sensuri unice.
Artera care urcă acum în zona Rusu se îngustează mult, iar un sens unic ar fi ideal. Doar că acum proiectul este implemntat de birocrație, pentru că e nevoie de o asociere între forul județean și cel local.
„În Parâng, vom discuta cu cei de la primăria municipiului Petroșani să vedem dacă, în primul rând, ne dau teren pentru a face parcare și, în al doilea rând, să vedem dacă putem să rezolvăm cu ei, să facem un sens unic pe strada Bujorului și drumul pe care urcăm acum”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Drumul spre Parâng a fost reabilitat și problema a rămas în zona Rusu. Ori de câte ori sunt evenimente, dar și în week-end, când oamenii nu au loc de parcare, strada devine absolut impracticabilă.
Diana Mitrache