Consiliul Județean Hunedoara a preluat Green Line

C onsiliul Județean Hunedoara a preluat tot proiectul de execuție al liniei verzi de transport din Valea Jiului. A fost o întâlnire la care au participat toți primarii de la noi și în urma căreia s-a stabilit că forul județean să fie răspunzător pentru tot ce va însemna acest proiect, până la finele anului 2023.

Green Line este proiectul care va aduce în zona Văii Jiului transportul cu autobuze electrice, iar liderul de proiect, care era Primăria Vulcan a fost exclus. Din această săptămână, Consiliul Judeețan Hunedoara își asumă totul.
„Începând de azi (n.r. 19 ianuarie 2021), Consiliul Județean Hunedoara preia tot ceea ce înseamnă proiectare, componenta 1 și componenta 2 și, până voneri vom da un grafic al lucrărilor la ADR Vest, cu tot ce va se va executa până în 31 decembrie 2023 și până acum”, a spus Costel Avram, administrator public al juețului Hunedoara.
Sunt 3 poduri, pe teritoriul municipiilor Petroșani și Vulcan, care trebuie reabilitate și proiectele respective aprobate, pentru că podurile trec peste drumul național și nu au fost reabilitate, ori redimensionate și pentru un trafic suplimentar. Iar neclarități mai sunt în proiect. „Problemele sunt la proiectare. Dar eu vă pot spune atât: chiar dacă sunt unele sincope, Consiliul Județean își asumă răspunderea pentru finalizarea acestuia”, a mai spus Costel Avram, administrator public al juețului Hunedoara.
Alternativa economică la monopolul pe transportul în comun făcut acum de firmele private din zona Văii Jiului, va fi linia verde, acest proiect european care vizează o linie cu autobuze electrice.
Autobuzele electrice vor avea un garaj la Vulcan, iar la Petrila și la Uricani vor fi stațiile de încărcare a bateriilor cu care vor circula autobuzele electrice.
Valoarea estimată a proiectului, denumit generic Green Line, este de aproximativ 20 de milioane de euro.
Diana Mitrache