Politica

Consilierul judetean Florin Mârza cere lãmuriri despre problemele Vãii Jiului

Consilierul judetean Florin Mârza (PNL) vrea sã afle de la conducerea institutiei judetene rãspunsuri legate de problemele Vãii Jiului. Rãspunsurile sunt asteptate în scris.  Douã dintre chestiunile prezentate de consilierul judetean sunt de interes general, fãcând referire la managementul deseurilor din judetul Hunedoara.
„De data aceasta as vrea un rãspuns scris, nu numai cãtre mine, cãtre toti consilierii judeteni; rãspuns argumentat. Care sunt cele patru probleme? Managementul deseurilor. Care sunt stadiile pentru licitatiile operare Bîrcea si cele patru zone de colectare a deseului menajer?  Platforma de transfer de la Dîlja Mare. Într-adevãr, s-a ridicat gunoiul de acolo, dar nu este adusã la starea initialã, asa cum noi, consiliul judetean, ne-am angajat sã facem.
La vremea când am pus aceastã întrebare, s-a spus douã luni. Într-adevãr, s-a ridicat gunoiul, dar lucrarea nu este finalizatã”, a spus consilierul judetean Florin Mârza.
O altã chestiune este legatã de drumul spre Parâng. Licitatia a fost contestatã, iar în instantã, una din firmele contestatoare a avut câstig de cauzã. De doi ani se încearcã atribuirea licitatiei, în zadar însã.
“Drumul judetean Cabana Rusu – Paring. Am înteles cã sunt deja niste sentinte, au câstigat unii. Asta înseamnã cã cineva nu sia fãcut datoria, caietul de sarcini a avut niste probleme. Dacã acele contestatii au fost validate de instantã, înseamnã cã s-au întemeiat pe niste lipsuri. As dori si eu si sunt convins cã si ceilalti colegi ai mei – suntem sase reprezentanti din Valea Jiului – sã stim cine sunt acele persoane si ce se va întâmpla în continuare. Deja dureazã de prea mult timp repararea acestui drum si, din nefericire, se pare cã se rateazã si aceastã varã”, a mai spus consilierul judetean.
Rãmâne cã oficialii Consiliului Judetean Hunedoara sã îi ofere, în scris, rãspunsurile la întrebãrile lui Florin Mârza.
Monika BACIU

8 comentarii la „Consilierul judetean Florin Mârza cere lãmuriri despre problemele Vãii Jiului

  • Cand nu vrei sa faci ceva gasesti motive , exemplu asfaltarea drumului judetean din Parang dar drumul judetean Valea de Pesti ce motive ???

  • Zi si tu un motiv ca sa se asfalteze drumul catre Valea de Pesti ???!! Fostul motel e proprietatae privata si e inchis publicului,iar pensiunea costruita nu demult e tot in circuit inchis.Apoi legatura cu gorjul respectiv Cheile Sohodolului,e in aceeasi situatie ca si drumul catre Herculane,adica costuri uriase pentru a transforma un drum forestier in unul national !

  • Bine voi astia „eco” sunteti impotriva la orice fel de proiect de dezvoltare.Vreti sa dispara mineritul dar nu vreti investitii pentru dezvoltare pe alte planuri.Drumul spre Herculane de exemplu este oricum aproape gata si ar facilita accesul la Dunare ceea ce ar atrage investitori dar totul sta pe loc de ani de zile pentru ca nu vreti voi.Stiti ca au existat saptamani in care singura iesire din Vale era spre Hateg,Deva,Orastie? cine sa vina sa investeasca intr-o zona inchisa? dar ma rog oricum vorbesc degeaba ca voi nu dati doi bani pe cine mai traieste inca prin Valea Jiului.

  • Iulian,fa-ti timp si parcurge drumul de la Campul Sel pana la Herculane si nu te lua dupa sloganuri electorale practicate de inregimentatii politic din Vale.Eu unul l-am facut si am constatat ca mai e mult pana departe.Deschidere mai usoara si facila pentru Vale ar fi continuarea de la Pasul Valcan catre gorj !

  • Iulian prostia e una ,dar sa fi dobitoc e alta.Neuroni zero barat !

Comentariile sunt închise.