„Conducerea CEH nu are nicio strategie!”

Nu au viziune, nu au idei si nici nu fac nimic. Asta spune liderul de sindicat Adrian Jurca, de la mina Livezeni, despre cei care conduc acum Complexul Energetic Hunedoara. Liderul minerilor a ajuns la aceastã concluzie dupã ce a fost chemat la sediul administrativ al CEH ca sã vorbeascã despre viitor.

Reprezentantii minei Livezeni si cei ai minei Vulcan au venit la CEH ca sã discute cu conducerea acestui colos industrial în derivã. Ceilalti, de la Lupeni si Lonea, nu au ajuns, pentru cã aceste mine sunt propuse pentru închidere si deja se cunoaste strategia. Cât despre viziunea pe care o au cei de la CEH, Adrian Jurca, liderul sindicatului Noroc Bun, care a reusit sã opreascã starea de insolventã, spune cã lucrurile nu se miscã deloc. Iar asta, dupã ce si Ministerul Energiei a anuntat 5 solutii pentru CEH.  „Toate solutiile lor sunt numai discutii, care nu au niciun fundament juridic si nicio bazã legalã. Minele, în opinia lor, cum vor ei sã le transfere, nu au nicio bazã legalã. Sunt pure declaratii, care prelungesc starea de incertitudine din Valea Jiului. Ne dau doar de înteles cã lucreazã la ceva, dar nu lucreazã la nimic concret pânã acum”, a declarat Adrian Jurca, lider la sindicatul „Noroc Bun” de la mina Livezeni.

Minerii nu mai cred cã unitãtile miniere care rãmân, respectiv Livezeni si Vulcan, vor putea sã fie exploatate pânã în 2024. Doar economic, lucrurile sunt clare în acest moment.

„Mina Livezeni are 82 de lei pe GigaCalorie. Vulcanul – 81, iar Lupeni 167 si Lonea 162 de lei pe GigaCalorie, se poate discuta deci cã existã, din punct de vedere economic, o diferentiere între cele 4 mine. Dar decizia va trebui sã apartinã unui guvern, care sã dea o hotãrâre de acest gen”, afirmã liderul de la Livezeni.

Adrian Jurca mai crede si cã scoaterea din insolventã a CEH a salvat 1.185 de oameni de la concediere, fãrã nicio platã compensatorie, iar în vara acestui an mai urmau alti 980.  „Ministerul s-a grãbit cu insolventa, ca oamenii sã plece fãrã niciun fel de protectie socialã” , a conchis Adrian Jurca.

Deocamdatã, nimeni nu poate scoate o strategie viabilã si minerii trãeisc fiecare zi în incertitudine. Situatiile economice si juridice se transeazã în instante, iar cei care trudesc sub pãmânt nu prea au materiale si piese. În plus, campania electoralã i-a determinat pe toti sã vorbeascã despre CEH, dar numai pentru a arunca pisica moartã dintr-o curte în alta, fãrã planuri de viitor.

Diana Mitrache

9 comentarii la „„Conducerea CEH nu are nicio strategie!”

 • 31 mai 2016 la 21:55
  Permalink

  Foarte adevarat.
  Cel putin sa se incerce sa se mai salveze cateva locuri de munca pentru cei care sunt mai tineri, dar in situatia actuala nimeni nu-si asuma nici o raspundere…asteapta sa treaca alegerile.
  Este trist ca depindem de altcineva , adica am ajuns slugi in propia tara, trebuie sa decida strainii pt. noi, care ne dau cu o mana si ne iau cu doua, cel putin…
  Inca mai exista oameni in mineritul Vaii Jiului care pot sa vina cu solutii, dar din pacate nu sunt lasati datorita unor interese asa zis EUROPENE.

 • 31 mai 2016 la 22:49
  Permalink

  cu asemenea conduceri la ceh si sucursale ,mirarea e cum de mai merg , ca strategiile lor ,sunt zugravitul ,parcari ,vestiare ,oamenii pontati fictiv ,nu exploatarea huilei ,aprovizionarea cu materiale ,reducera costurilor ,cresterea productiei ,capacitati noi de exploatare , dar cine sa gandeasca astea pensionabili ?

 • 1 iunie 2016 la 09:32
  Permalink

  exista o solutie……FALIMENTUL …..

 • 1 iunie 2016 la 17:45
  Permalink

  Important este ca actuala conducere face jonglerii cu posturile de prin sediul ceh, se pare ca actuala conducere a maostenit ceva de la Dragoi.
  Am vrea sa stim cum se dau posturile prin ceh, care sunt criteriile sau care sunt preturile? Noaptea mintii, azi maine complexul se inchide dar ei fac smecherii cu posturi prin ceh. Deci vorba celui de mai sus, falimentul ……

 • 1 iunie 2016 la 22:24
  Permalink

  De CE are nimeni curajul sa-i scoata PE jujan la pensie SI PE cei CE indeplinesc conditiile minime de pensionare,apoi reorganizarea SI redistribuirea personalului ramas in activitate ? De CE Sa ramana cei cu conditiile de pensie in detrimentul celor CE vor deveni someri prin disponibilizare ?

 • 2 iunie 2016 la 07:07
  Permalink

  Sunt birouri prin ceh cu cate 5-6 madame de care are mare grija conducerea sa le gaseasca locuri caldute sa nu isi piarda scaunul, iar altii care au muncit si au facut ceva au fost trimisi fortat in pensie. Cum se fac organigramele in ceh , domnule Chiuzan? Se aude ca in mare secret? Nu e bine domnule chestor !

 • 2 iunie 2016 la 11:35
  Permalink

  Iarasi isi umplu unii buzunarele de prin ceh. Acum e momentul sa se incaseze bani pe posturi. Aviz organelor statului. Care or fi scorurile?

 • 2 iunie 2016 la 19:15
  Permalink

  Bha mamaomida spune pe sleau care e situatia, Chiuzan asta vrea reactiivarea vechilor gasti din cnh si inlaturarea celor de la Mintia. Acest director general e foarte usor de manipulat, e la mana la toate madamele din ceh si mai ales a lu Nica si gasca lui. Osa vedeti cat de curand ce manevre de culise se vor face prin ceh, mai ales cu noua organigrama.

 • 2 iunie 2016 la 19:24
  Permalink

  Nica se lupta sa isi puna oamenii si cunostiintele lui pe functii cheie prin ceh, pe la tot felul de servicii, informatic, topografie, audit si asa mai departe. Se mai aude ca toate miscarile se vor face pana la intrarea din nou in insolventa. Deci Chiuzane stie lumea de toate manevrele tale si cu organigramele si cu posturile de prin ceh.

Comentariile sunt închise.