Condamnați pentru trafic de droguri

T rei tineri au fost găsiți vinovați pentru infracțiunile de oferire, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deținere ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, și condamnați la închisoare cu suspendare. Soluția Tribunalului Hunedoara nu este definitivă.
Cei trei au fost anchetați de procurorii DIICOT și judecați sub control judiciar pentru trafic de droguri, după ce au vândut cannabis unor polițiști sub acoperire. ” Din actele aflate la dosarul cauzei, Tribunalul constată că, în data de 11.05.2020, inculpatul a vândut colaboratorului cantitatea de 0,7 grame de cannabis pentru suma de 60 de lei. Substanța vândută colaboratorului a fost introdusă în folie de aluminiu sigilată cu sigiliul MAI (…) Substanța a fost supusă expertizării prin ordonanța procurorului, iar potrivit concluziilor Raportului de Constatare Tehnico-Științifică rezultă că aceasta este constituită din cantitatea de 0,7 grame de cannabis.
În data de 20.05.2020, inculpatul a vândut aceluiași colaborator cantitatea de 0,7 grame de cannabis pentru suma de 60 de lei”, se arată în dosar. Ofițerii BCCO au descoperit la unul dintre tineri un ghiveci care conținea o plantă de cannabis, iar la altul semințe de cannabis. Dosarul a fost soluționat la Tribunalul Hunedoara iar inculpații, toți din Petroșani, au fost condamnați la pedepse cuprinse între 1 an și 4 luni și 2 ani cu suspendare.