Condamnare în dosarul cãrãusilor de masini furate

Ceilalti doi complici, condamnati definitiv de Curtea de Apel Craiova pentru furtul de autoutilitare,  au scãpat de o nouã condamnare. Proprietarul masinii furate din Petrosani a renuntat la acuzatii. Pãuceanu Claudiu Ionut, Bãlãbãneanu Armando Cristian, ambii din Cãlan si Jula Emanoil Enok, din Resita, au format o grupare care se ocupa cu furtul de autoutilitare de pe tot cuprinsul tãrii. Cei doi adolescenti din Cãlan reuseau sã treacã de sistemele de sigurantã ale masinilor si le furau. Enok era cel care ochea masinile si le transmitea tinerilor pe care o vrea. Indivizii au fost prinsi în flagrant, în Craiova, imediat dupã ce au furat o autoutilitarã si pedepsiti pentru constituirea unui grup infractional organizat. Tribunalul Dolj i-a condamnat la pedepse cuprinse între doi si patru ani de închisoare cu executare, însã în urma apelului sentinta minorului a fost modificatã.
Enok a primit patru ani de închisoare cu executare iar Pãuceanu Ionut Claudiu a primit 2 ani si 4 luni închisoare. Ajutorul sãu, minor, a fost condamnat la doi ani, dar sentinta i-a fost schimbatã si n-a mai ajuns în penitenciar.
Cei trei s-au alescu un alt dosar penal judecat la Judecãtoria Petrosani, pentru furtul vehiculului din Valea Jiului. Doar Pãuceanu Claudiu Ionut, detinut în Penitenciarul Bacãu, a fost pedepsit pentru conducere fãrã permis si cu numere de înmatriculare false. Acesta a primit alte zece luni si 20 de zile de închisoare, pedeapsã care urmeazã sã fie executatã în spatele gratiilor. Si ceilalti doi au fost judecati pentru furt si complicitate însã au fost achitati dupã ce pãgubitul a renuntat la acuzatii. Totusi, indivizii vor trebui sã achite fiecare câte 5.100 lei cãtre stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.
Maximilian Gânju