Competitie sportivã sustinutã si de administratia localã de la Petrosani

Pentru autoritãtile locale de la Petrosani este important orice eveniment care poate aduce turisti în localitate sau, în special, în zona turisticã Parâng.
Astfel, peste câteva zile, în munte va avea loc o nouã editie a competitiei Run the lift, adicã a întrecerii cu telescaunul. Pentru a asigura buna desfãsurare a actiunii, Primãria si Consiliul
Local al municipiului Petrosani sustin financiar evenimentul care se aflã la cea de-a II-a editie.
“Alergatul este un sport deosebit, care implicã disciplinã, tenacitate si ingeniozitate, iar cei care îl practicã meritã întreaga noastrã consideratie. Anul acesta în data de 10.11.2018, în muntii Parâng va avea loc cea de-a II-a editie a Run the lift a evenimentului de alergare montanã de tip vertical, o întrecere ineditã, om contra telescaun, pe un traseu deosebit cu distanta de 2,5 km. Domnul Toma Coconea solicitã asigurarea gratuitã a transportului cu telescaunul si alocarea din bugetul local a sumei de 5000 de lei, fiindu-i necesari premierii concurentilor”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Pentru a sprijini demersul sãu, dar si pentru a încuraja participarea unui numãr cât mai mare de sportivi la acest eveniment Consiliul Local a decis alocarea sumei de 5000 de lei. Concursul presupune ca  sportivii aliniati la start sã se întreacã cu telescaunul din statiunea montanã. Este o cursã scurtã, de doar doi kilometri si jumãtate, dar foarte intensã, în care alergãtorii urcã 615 metri diferentã de nivel (de la cota 1070 la cota 1685).
Monika BACIU