Organizatorii au anunțat amânarea competiției Red Bull Oslea Hike and Ride 2024 din cauza lipsei de zăpadă. Desfășurarea evenimentului, programată inițial, a fost compromisă de condițiile meteorologice neoptime pentru off-piste.

Întrucât înscrierile rămân închise, competiția va avea loc pe 16 martie, într-o singură zi, fără etapa de calificări. Acest lucru va permite tuturor participanților înscriși să participe direct la proba finală. Cu toate că dezamăgiți de situație, organizatorii subliniază că siguranța participanților este prioritara și îi țin la curent cu orice schimbări ulterioare.
”Din păcate, ediția din acest an a competiției va fi amânată. Ne confruntăm cu o provocare cu care mulți dintre noi ne-am întâlnit în acest sezon: lipsa zăpezii. Condițiile actuale meteorologice nu îndeplinesc standardele necesare de siguranță pentru desfășurarea concursului în condiții optime în off-piste. Am sperat până în ultimul moment că precipitațiile așteptate la sfârșitul acestei săptămâni vor schimba situația, dar temperaturile ridicate au făcut ca acestea să fie mixte, rezultând un strat nou de zăpadă de doar 15 cm în zona superioară a masivului. Înscrierile rămân închise. Competiția se amână pentru data de 16 martie, când sperăm să putem organiza competiția în condiții optime, într-o singură zi, în partea superioară a versantului, eliminând etapa de calificări și permițând participarea directă la proba finală pentru toți cei înscriși. Cu toții suntem dezamăgiți de această situație, dar siguranța participanților este întotdeauna prioritară. Vă ținem la curent cu orice alte schimbări și vă mulțumim pentru înțelegere!”, anunță organizatorii.
Monika BACIU