Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva – Scoalã Europeanã

Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani a primit titlul de scoalã europeanã. Alte douã licee din judet au mai primit acest titlu, în urma unui concurs de proiecte initiat de Ministerul Educatiei.
Colegiul National de Informaticã „Carmen Sylva” Petrosani (152 puncte), Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva (148 puncte) si Colegiul National Pedagogic „Regina Maria” Deva (148 puncte) au primit titlul de Scoalã Europeanã. La competitia organizatã de Ministerul Educatiei s-au înscris 112 de unitãti de învãtãmânt, însã selectate în vederea acordãrii titlului au fost 61.
“Competitia „Scoalã Europeanã” se adreseazã tuturor unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar care au fost si sunt implicate în programele europene din domeniul educatiei si formãrii profesionale si constã în evaluarea calitãtii si coerentei managementului scolii, reflectat în documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitãtile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra  culturii organizationale si a ethosului scolii. Lansatã în 2004 ca semn al recunoasterii contributiei scolilor românesti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeanã, Competitia pentru obtinerea certificatului „Scoalã Europeanã” este recunoscutã de institutiile europene ca un bun exemplu de sustinere si valorizare a parteneriatelor scolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educatiei si formãrii profesionale”, aratã Ministerul Educatiei. Titlul de „Scoalã Europeanã“ este valabil pentru o perioadã de trei ani, dupã care scoala trebuie sã  candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut. Decernarea premiilor pentru câstigãtorii din acest an va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucuresti în luna iunie.
Monika BACIU

Un comentariu la „Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva – Scoalã Europeanã

  • 11 mai 2018 la 08:42
    Permalink

    da pana acu ce dr a fost? scoala africana unde elevii scriau cu batul in nisip?

Comentariile sunt închise.