CNH se pregateste de divizare

Compania Huilei din Petrosani trebuie sa se divizeze pana la intalnirea din 15 iulie cu reprezentantii FMI. Asta spune noul director general, Nicolae Dragoi, proaspat numit in functie.

CNH, cel mai mare agent economic al Vaii Jiului intra in linie dreapta si urmeaza sa se divizeze. Asta o cere si FMI,iar lucrurile trebuie facute pana in mijlocul lunii iulie. „Primul plan este separarea grupului neviabil de companie, care trebuie facuta pana in 15 iulie, cand delegatia FMI va fi la Bucuresti. Aceasta separare este prevazuta a se face intre 1 si 15 iulie 2012”, a declarat Nicolae Dragoi, director general CNH Petrosani.

Mai mult, in cateva saptamani CNH va trebui sa se integreze in Complexul Energetic, insa, pana acum au fost intarziate termenele. „Al doilea mare obiectiv este infiintarea Complexului Energetic Hunedoara, a carui termen a fost inaintat la 1 august. Este  un pic intarziat acest procedeu. Speram totusi sa ne incadram si sa ajungem la 1 august cu notificarea la Registrul Comertului pana la acea data. Nu putem vorbi acum nici de disponibilizari, pentru ca viitoarea companiei, care va prelua minele neviabile va face disponibilizarile, iar mutarea de la o mina la alta a personalului se va face numai cu respectarea notificarii pe grupul minelor neviabile, adica 2.450 de persoane. Actualmente sunt 2.200, deci vor fi transferati 240 de oameni de la Grupul viabil, la cel neviabil”, mai spune Dragoi.

Pentru a clarifica lucrurile, la CNH va ajunge, saptamana viitoare, ministrul Rodin Traicu, care era asteptat in aceasta saptamana la Petrosani. Ministrul va sta aici doua zile si chiar va intra in subteran.

„Vizita ministrului va fi in perioada 25 – 26 iunie. Va vizita o mina din Vale si termocentrala Paroseni. Va fi o vizita de 2 zile in Valea Jiului. Discutiile vor fi pe probleme legate de viitorul Complex Energetic Hunedoara, pe coborarea pretului la Giga Calorie si pe integrarea Companiei in Complexul Hunedoara”, a adaugat directorul general al Companiei Huilei.

Schimbari vor fi si in Consiliul de Administratie al CNH, iar aici sunt deja vehiculate nume importante ale industriei miniere. „Sunt cateva propuneri facute. Va pot aminti aici pe: Alexandru Blaj, Emil Pop, fost rector universitar, fost director al CNH, Ilie Balanescu si Florin Stan. Acestea sunt doar propuneri si ne asteptam sa avem o colaborare cat mai buna”, a mai spus Dragoi.

Compania Huilei se va diviza in mine viabile si neviabile, iar responsabilii din CNH vorbesc acum despre o productie nu tocmai buna de carbune. De vina sunt doua complexuri mecanizate care au fost scoase din functiune,la Lupeni si la Paroseni. Potrivit directorului general, Nicolae Dragoii, acestea vor reintra in stratul de huila in 15 august, la Lupeni si, cel mai probabil in a doua parte a lunii septembrie la Paroseni. Atunci productia ar putea sa creasca si la nivel de CNH.

Diana Mitrache

6 comentarii la „CNH se pregateste de divizare

 • 13 iunie 2012 la 05:05
  Permalink

  Domnul director general PSD-ist Nicolae Dragoi sa nu ne ia din drepturile noastre ale minerilor.

 • 13 iunie 2012 la 05:42
  Permalink

  La pensie cu DRAGOI!

 • 13 iunie 2012 la 16:28
  Permalink

  Frumosilor!
  Sunteti niste dulci si frumosi lingai PD-L-isti,pupatori de funduri la muntele. Va tataie popoul de teama ca „alpinistul” sef NI(mi)CA va da de greu si nu mai aveti de papat din munca minerilo?
  Dl. director Dragoi va repara toate cretinismele lui c-tin jujan si ale lui NI(mi)CA!

 • 13 iunie 2012 la 17:22
  Permalink

  Ba **** din drepturile minerilor a luat Jujan si gasca PDl plus sindicalisti tip Nica(la care se adauga si lipsa gratuitatilor la pensionari),asa ca ,canta la alta masa,mai schimba placa prostovane,pe toate forumurile din vale aceleasi tampenii le spui mereu,ori esti tampit ori prost,sau amandoua !

 • 13 iunie 2012 la 17:40
  Permalink

  Cred ca vor fi si alte propuneri,cei mentionati au ocupat vremelnic niste functii numite politic,fara a avea legatura cu competenta,daca se revine la aceleasi metode practicate de PDL,schimbarea in urma alegerilor locale e de tipul aceiasi Marie cu alta palarie,iar cine nu crede sa ia fiecare individ in parte si sa vada ce a fost de capul lui cat a fost activ !

 • 10 februarie 2013 la 12:22
  Permalink

  NU INCHIDETI MINELE ANGAJATI TINERET AM DOI COPII SI SOTUL NU ARE UNDE LUCRA VREM SA LUCRAM LA MINA SA PUTEM TRAI SUNTEM MULTI OAMENI CARE VREM SA LUCRAM ASTEPT RASPUNS FAVORABIL VA ROG ANGAJATINE SA PUTEM CRESTE COPII

Comentariile sunt închise.