CNH, obligata de instanta la plata unei cautiuni de 15.000 de lei

Ca sa poata scapa de executarea silita, masura solicitata de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului si contestata in instanta, Compania Nationala a Huilei Petrosani trebuie sa treaca un „hop” financiar.

Nu mai putin de 15.000 de lei trebuie sa achite Compania Nationala a Huilei Petrosani in dosarul aflat pe rolul Judecatoriei Petrosani in care contesta masura executarii silite solicitate de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului si aprobata de magistrati. La ultimul termen de judecata, judecatorii de la Petrosani au stabilit ca pana la urmatorul termen, din data de 2 iulie, „contestatoarea va depune la dosar dovada achitarii cautiunii in cunatum de 15.000 lei in vederea solutionarii cererii privind suspendarea provizorie a executarii silite”. De asemenea, in dosar au fost , introdusi, in calitate de terti popriti, BCR SA si D.G.F.P .Hunedoara.

Liga a decis sa execute silit Compania dupa ce, la data de 27 martie 2012, magistratii Tribunalului Hunedoara au admis actiunea formulata de LSMVJ si au obligat CNH SA la plata sumei de 294.892 de lei cu titlu de fond destinat negocierii si urmaririi executarii Contractului Colectiv de Munca aferent. Liga mai are de recuperat peste 700.000 de lei, bani pentru care continua sa se judece cu CNH in instanta, iar dosarul se afla, de asemenea, pe rolul Tribunalului Hunedoara.

Numai ca, CNH nu vrea sa plateasca aceasta suma, ci ar dori sa se compenseze cu sumele pe care LSMVJ trebuie sa le achite in contul pagubelor create de mineriade. Este vorba despre mai mult de 1,1 milioane de lei, pentru care, de asemenea, exista sentinta definitiva si, mai mult,

o decizie de executare silita, contestata tot la Judecatoria Petrosani.

Carmen Cosman