[ CJ Hunedoara promovează campania de vaccinare anti-COVID ]

C onsiliul Județean Hunedoara se implică în lupta pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Astfel, a fost stabilit modul prin care Consiliul Județean Hunedoara va promova campania de vaccinare împotriva COVID-19.
Potrivit ultimelor date publicate pe portalul oficial de vaccinare, în județul Hunedoara, erau la data de 5 ocotombrie, imunizate în jur de 20% din persoane. Acest lucru plasează județul spre coada clasamentului național. Din acest motiv, doi consilieri județeni au considerat necesară implicarea Consiliului Județean Hunedoara în Campania de vaccinare.
”Supra-abundența de informații, unele false sau inexact, despre vaccin, despre originea și efectele acestuia, precum și despre măsurile luate de autorități pentru a combate pandemia, micșorează șansele oamenilor de a găsi surse fiabile și sfaturile de care au nevoie pentru a alege să se protejeze, mai ales prin vaccinare. Astfel, este nevoie ca și Consiliul Județean, instituțiile de încredere pentru hunedoreni, să se implice în promovarea campaniei de promovare a vaccinării contra COVID-19”, arată cei doi.
CJ Hunedoara se angajează să publice pe pagina de Facebook, săptămânal, cel puțin un mesaj care să promoveze campania de vaccinare anti-COVID-19 sau să combată dezinformările legate de vaccine până în data de 1 martie 2022. Campania de vaccinare a fost accelerată odată cu introducerea restricțiilor pentru persoanele care nu au certificat verde.
Monika BACIU