Ciudateniile vietii / Cand la capatai iti sta ”dusmanul”

Se spune ca viata este ciudata, iar oamenii sunt supusi celor mai ale dracu teste pe care le trec sau nu atunci cand este vorba de viata si de moarte, chiar daca viata li s-a consumat ca ”dusmani”. Un asemenea test a fost trecut de primarul Lupeniului, Cornel Resmerita.

Este verificat ca in situatii limita se cunosc adevaratele caractere. Asa s-a intamplat si la naucitoarea veste ca jurnalista si presedinte al Clubului Pro Democratia Lupeni, Mihaela Ghiuca, a parasit prea devreme aceasta lume.

In trairea sa clocotitoare a dus o lupta acerba pentru drepturile omului, pentru dreptate si adevar asa cum credea si simtea – cu toata fiinta ei, derapand uneori. De campania ei de ani si ani de zile impotriva primarului Lupeniului, Cornel Resmerita, se stia si multi au

inteles-o ca fiind obsesia sa, Lupeniul fiind locul care constituia durerea dar si iubirea Mihaelei. Supararea, mai mult sau mai putin subiectiva, a facut ca Primaria sa-i ofere un post de consilier, post pe care l-a refunzat pentru ca… primarul Resmerita nu-i dadea suficient de lucru, astfel Mihaela considerand ca mananca banii degeaba. Ca urmare criticile, razboiul ei cu administratia s-au acutizat pe fapte reale sau imaginare.

A venit cumplita zi cand Mihaela s-a stins si cand apropiatii si colegi de-ai sai au cerut ajutorul celor cu care a colaborat, chiar politicieni cunoscuti si potenti, pentru a fi inmormantata crestineste… Unii au ridicat din umeri, altii si-au exprimat regretul, regret care nu aducea cele necesare inhumarii.

La aflarea situatiei, ”dusmanul” Mihaelei Ghiuca, primarul Cornel Resmerita a reactionat prompt. Fara ezitare, acesta si-a oferit sprijinul total: va fi inmormantata de Primaria Lupeni…

”S-au luat cele necesare in asemenea situatie, la cimitir totul este aranjat. Ca oameni, nu se poate sa nu-ti pese in asemenea situatii tragice” – a declarat consilierul primarului, city managerul Gabriel Lungu.

Se spune ca viata este ciudata, iar oamenii sunt supusi celor mai ale dracu teste pe care le trec sau nu. Pe acesta, Resmerita l-a trecut.

Ileana Firtulescu

4 comentarii la „Ciudateniile vietii / Cand la capatai iti sta ”dusmanul”

 • 16 mai 2012 la 03:49
  Permalink

  Normal ca a facut gestul asta acum cand este campanie electorala ca e smecher Lupascu,dar de ce a chinuit-o in viata?A platit inmormantarea de bucurie ca a scapat de ea acest nemernic care a distrus orasul si tot ce era frumos in el!

 • 16 mai 2012 la 09:39
  Permalink

  Din nou jumatati de adevar sau de minciuna!Ca de obicei,Lupascu isi face campanie si cu mortii!E PENIBIL SI E CLAR CA NU MERITA NICI UN VOT! CE-I MAI RUSINOS SA TE FOLOSESTI IN PLINA CAMPANIE E UN FAPT CARE INTRA IN ATRIBUTIILE PRIMARIEI INDIFERENT DE PRIMAR!E JOSNIC SA TE FOLOSESTI DE ASTFEL DE EVENIMENTE TRISTE CA SA TE LAUZI CE EFORTURI EXTRAORDINARE A FACU DUSMANUL NR.1 AL LUPENENILOR!SUNT OAMENI DE BINE ,PRIETENI CARA AU AJUTAT-O IN VIATA! DUPA MOARTE NUMAI PARANOICII SE POT LAUDA CU AJUTORUL

 • 16 mai 2012 la 14:44
  Permalink

  Am citi articolul de 2 ori si mi se pare scris din interiorul cercului de ziaristi si ca ideia e ca de parada sau nu gestul a fost facut. Si cand era doamna in viata, Dumnwezeu s-o odihneasca, vad ca a ajutato. De ce nu s-au oferit lupenenii de care comentati. Nu cumva cei care scriu aici sunt din alt partid? Eu sint din Vulcan deci nu am nici un interes sa tin cu unu si cu altu. Dar prea sint uni asa: daca face de ce face, daca nu face de ce nu face, si vorbesc in general. Vai vai romani de plins!!!!!!!!!!!!

 • 19 mai 2012 la 09:46
  Permalink

  da, acest test de umanitate l-a trecut Resmerita, intr-adevar… pacat ca nu reuseste sa treaca si testul de primar, sa faca ceva pentru a ridica nivelul de curatenie si frumusete al orasului…

Comentariile sunt închise.