[ Cișmelele Apa Serv devin utile în preajma Luminației ]

M ai multe cișmele au fost montate în zona cimitirelor, iar acest lucru este foarte apreciat acum, când oamenii își fac curat în cimitire pentru Luminație. Cei care le-au montat spun acum că le recomandă oamenilor să le întrețină corect, pentru că utilitatea lor este clară pentru toată lumea.

Încă din vară, Apa Serv a început să monteze cișmele în mai multe zone, din preajma cimitirelor. Și, cel mai bine, utilitatea lor este acum justificată în prejma zilei morților, obicei ce aduce tot mai mulți oameni în aceste locuri, pentru a face curățenie la morminte. Așa că toți au acolo nevoie de apă, fie pentru lucrări, fie pentru glastrele de flori. „Am montat două la Petrila, 3 la cimitirele din Petroșani, una la Aninoasa. Noi ne-am fi dorit să merge și pe orașele Lupeni, Uricani și Vulcan, dar cișmelele de acolo încă le avem în lucru și din păcate, nu am reușit să le montăm”, a spus Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Fiecare cișmea costă cam 700 de lei și are cel puțin un acoperiș, lucrarea simplă fiind cam 1500 de lei. Însă, după caz, la unele cimitire vor mai fi făcute și alte investiții. Tocmai de aceea, cei care le montează vin cu sfatul ca oamenii să le păstreze funcționale. „Am constatat că sunt folosite foarte des de către cei care meg la cimitir, iar rugămintea mea este ca să avem grijă ca ele să fie păstrate funcționale, pentru că, la nicio lună după ce le-am pus, a trebuit să intervenim, să schimbăm robineți, racorduri. Una dintre ele a fost vandalizată și cineva a vrut efectiv să le fure”, ne recomandă managerul SC Apa Serv.
Până acum, oamenii care veneau la cimitire, erau nevoiți să își aducă apă de acasă. Acum, cel puțin la Petroșani, Petrila și Aninoasa, o astfel de cișmea există pentru fiecare cimitir.
Diana Mitrache