Circulatia feroviara blocata aproape 3 ore in gara Petroșani

Trei trenuri de călători au fost oprite in gara Petroșani din cauza unei defecțiuni la una dintre locomotive. Potrivit șefului de stație Paul Stanciu, trenul ce circula spre Arad a pierdut bucăți din pantograf încă din zona Livezeni, cu câțiva kilometri înainte de a intra în gară.” La ora 6.25 pantograful locomotivei care remorca trenul InterRegio pe relația București Arad s-a rupt la ieșirea peste macaze, s-a intrerupt tensiunea de contact, a staționat acolo pana la ora 8.40 cand a plecat, cand s-a remediat deranjamentul. A fost afectat si un tren regio pe relația Simeria -Petrosani din cauza lipsei de tensiune si un altul, care va pleca spre Simeria cu o intarziere de 180 de minute”, a declarat Paul Stanciu.

Călătorii aflați in vagoane spun că, in afară de intarziere, nu au fost afectați si de frig. “Stam de la 7 dimineața. Merg la Arad, sunt studenta, si am auzit ca este o defecțiune la locomotiva. Bine că e plăcut in tren, nu este frig, dar nici cald. O să ajung la destinație cu intarziere de câteva ore” spune o tânără.

Incidentul a oprit alimentare cu curent electric a liniei, iar 3 trenuri au întârziat. Este vorba despre Petroșani – Simeria, București- Arad si Petroșani – Arad

Diana Mitrache