CINE L-A FÃCUT? Softul de la pensii – un mister ce tine fostii mineri în sah

A pornit si lucreazã! Ba, nici vorbã! Acestea sunt cele douã variante pe care politicienii din Hunedoara si-au fãcut campanie electoralã si acum încearcã sã îsi atragã meritele, ori sã arunce cu noroi spre opozitie. Vorbim despre un program IT, despre care nu se stie cine l-a fãcut si care, dacã li se dãdea ca temã la o olimpiadã scolarã de liceu, putea fi functional si fostii mineri nu mai asteptau 1 an sã se vadã cu pensiile recalculate manual.

Din pãcate, însã, softul de recalculare al pensiilor minerilor din Valea Jiului, si nu numai, este încã în letargie. O spune rãspicat si senatorul Cristian Resmeritã, care nu a stiut sã spunã cine l-a fãcut si de ce nu merge. „Indiferent cât încercãm noi sã aducem investitori, sau alte surse de venit în  Valea Jiului, o putem face doar în turism, dar o altã sursã a fost aceastã lege (n.r L 155/2015), care se resimte în buzunarul cetãtenilor. Sunt multe discutii cu acel soft. Eu am si spus, la un moment dat, cã se pare cã acest soft va intra în functiune într-o perioadã de timp mai lungã decât ne-a luat nouã sã o facem si nouã ne-a luat cam 5 ani”, a spus Cristian Resmeritã, senator.

1-1

Doar 500 de fosti mineri au primit deciziile, dupã un an de când si-au depus actele. Softul, însã, nu functioneazã. „Sunt aproape 2000 de pensii, mai exact 1.983, care trebuie recalculate pentru perioada anilor 2011 – 2014. în moment de fatã, Casa de Pensii, din cele 1.983, a dat decizii de recalculare pentru aproximativ 500. (…) Trebuie sã vã dau o veste nu tocmai bunã. Softul ãsta functioneazã, dar nu atât de bine, nu perfect. Deci, este folosibil, dar dã erori”, a mai adãugat senatorul Resmeritã.  Aceiasi cifrã de 500 de dosare a fost înaintatã si în 14 decembrie 2016, când Ionel Ciobanu, presedintele Casei de Pensii Hunedoara a venit în Valea Jiului si s-a întâlnit cu fostii mineri, acum pensionari, ceea ce denotã cã de atunci, probabil, nu s-a mai fãcut nimic.  În judetul Hunedoara sunt 3.000 de oameni care beneficiazã de prevederile Legii 155.

Diana Mitrache

6 comentarii la „CINE L-A FÃCUT? Softul de la pensii – un mister ce tine fostii mineri în sah

 • 23 aprilie 2017 la 20:32
  Permalink

  am o mare rugaminte nu mai postati imagini cu milogul asta cind vorbim de legea pensiilor pentru mineri sa fie clarNU MAI MINTITI MINERII LEGEA A FOST FACUTA SUSTINUTA DE PARLAMENTARII STELIANA MIRON SI NECULAI BEREANU IN TIMP CE RESMERITA ERA OCUPAT SA SI PLATEASCA ILEGAL FRATELE…..ACUM PSD E LA GUVERNARE SI OAMENII AU PENSIILE TOT NECALCULATE SE MAI UITA CINEVA IN GURA MINCINOSULUI ASTUIA?

 • 23 aprilie 2017 la 22:50
  Permalink

  Iar incepeti cu legea pt 3000 de mineri,dar de legea pt cei peste 150000 ce beneficiaza de recalculari pt grupe de munca nu zice nimeni nimic!

 • 24 aprilie 2017 la 10:09
  Permalink

  Ce a rezolvat Ilie Toma cu softul?Minciuni,si iar ne mint dar pina cind le tot merge asa?

 • 24 aprilie 2017 la 13:10
  Permalink

  Bai Toma am avut incredere in tine dar si tu esti un mincinos m-ai dezam?git.lat tu Ciobanule escroc mincinos ce esti ai zis in decembrie ca mai dureaz? maxim 3 luni pîn? se recalculeaza toate.Au trecut Ciobanule 4 luni si recalcularea înc? nu a venit.Nenoroci?i mincino?i.

 • 24 aprilie 2017 la 17:06
  Permalink

  care iesa acuma au de 3 ori pensia mare ca cei ce au iesit ,pana in anul 2015 , la ei merge softul iar la ceilalti , se viruseaza ,,, numai prin unitate la protest se mai poate rezolva,,daca nu stati acasa si masturbativa ,pensionari slabi

 • 24 aprilie 2017 la 21:56
  Permalink

  Am uitat sa mai calculam cu creionul si calculatorul de buzunar? Ce este asa de greu? Tot se da vina pe soft. Ce este asa de greu sa se imparta punctajul total la 2? In doua luni erau calculate toate pensiile.

Comentariile sunt închise.