Cine i-a pus pe muncitorii de la Uricani să sape în puţul ce i-a îngropat?

Imagini incredibile cu puţul înalt de peste 60 de metri, scobit undeva la bază, chiar înainte de prăbuşire, au devenit virale în spaţiul public, iar inspectorii de muncă vor să afle de specialişti în construcţii cine i-a pus pe cei doi bărbaţi să facă asta.
Mai mulţi experţi în construcţii vor analiza ceea ce s-a întâmplat la Uricani, iar toate datele vor constitui un dosar penal ce va fi înaintat parchetului.
Opinia publică este contrariată de imaginea de dinaintea prăbuşirii, care înfăţişează excavatorul, dotat cu pickamer, care săpa efectiv la temelia turnul, făcând structura instabilă.
„Din punctul meu de vedere, la ora actuală, cei care sunt desemnaţi pentru efectuarea expertizei vor stabili dacă s-a respectat planul de demolare, care este făcut de o firmă din Mureş şi dacă greşelile sunt de la acele fante create pentru prăbuşirea controlată a puţului, sau din alte motive. Nu pot confirma dacă au fost sau nu inconştienţi, dacă aşa prevedea proiectul, daca e greşeală de proiectare. După ce expertiza îşi va spune cuvântul, noi vom stabili toate cauzele”, a spus Florin Bozdog, şeful ITM Hunedoara.
Doi bărbaţi, de 31 şi 41 de ani, din Lupeni şi Petrila au murit striviţi de turnul de beton şi fier, îngropaţi de vii, iar două zile s-au chinuit pompierii să sape între dărâmături ca să îi scoată.
Inspectorii ITM au adunat până acum documentele de firma Castrum şi au solicitat Universităţii Tehnice din Cluj, mai exact specialiştilor de la Facultatea de Construcţii, o expertiză a căderii puţului cu skip. Aceştia urmează să vină cât mai urgent la faţa locului,  să finalizeze expertiza şi să stabilească exact care au fost cauzele prăbuşirii.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Cine i-a pus pe muncitorii de la Uricani să sape în puţul ce i-a îngropat?

  • 23 aprilie 2020 la 08:29
    Permalink

    firme de cacat dar cu pile si relatii demoleaza prin implozie ha ha exact ca in desene animate taie craca de sub ei macar daca se uitau pe discavery sa invete ceva omoara muncitori nevinovati cu nestiinta lor si destepti de la itm nu i puteau verifica in timp util stiind ce vor sa faca trancalaii? rad americani si cu curu de specialisti nostri in demolari cand au demolat schipul de la dalja l au puscat de doua sau trei ori pana a picat pretul fierului e mic caci altfel demolau magnetii colorati cu barosul tot turnul

Comentariile sunt închise.