Cinci unități de învățământ funcționează în sistem online

C inci unități de învățământ din județul Hunedoara funcționează exclusiv în regim online. Doar în cazul unei singure unități de învățământ elevii frecventează cursurile online din cauza numărului mare de infecții cu coronavirus. În celelalte patru unități școlare cursurile se derulează online ca urmare a solicitării unității din cauza unor deficiențe la infrastructură.

În urma centralizării raportărilor din cele 252 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate, în funcție de situația epidemiologică și de infrastructură, a fost înregistrată următoarea situație. 247 de unități școlare își desfășoară activitatea normal, în patru unități școlare cursurile sunt integral online, dată fiind solicitarea unității și aprobarea ISJ. În acest caz este vorba de Grădinița cu program normal nr 3 Deva; Grădinița cu program prelungit nr 1 Deva; Școala gimnazială Teliucu Inferior; Liceul Tehnologic Lupeni.
La Școala Primaru Rușor cursurile se derulează integral online din cauza ponderii crescute a situațiilor de îmbolnăvire. În perioada 31 ianuarie – 4 februarie, 682 de elevi și preșcolari au fost confirmați cu COVID, 183 de cadre didactice sunt în aceeași situație.
73 de clase sau grupe au activitatea față în față suspendată ca urmare a înregistrării a trei cazuri de infectare într-o clasă, într-o perioadă de 7 zile consecutive.
Monika BACIU