CFR cere majorări de tarif pentru transportul vagoanelor de la CEH

Societatea care asigură transportul trenurilor de marfă cu huilă din Valea Jiului spre termocentrala de la Mintia nu mai vrea să facă asta la preţul vechi.
Contractul a expirat la finele lunii aprilie şi acum, reprezentanţii CFR Marfă spun că nu mai vor să lase la preţ. Şi asta, în condiţiile în care CEH a plătit pentru toate transporturile de până acum, pentru că zilnic, măcar un tren cu huilă pleacă spre Deva. „Am primit o adresă de la CFR, prin care ni se solicită ca, în noul contract de transport al cărbunelui dinspre Valea Jiului, spre Mintia, să fie majorat cu 30%. Este un procent destul de mare pentru criza economică prin care trecem noi, însă, sperăm să găsim sprijinul necesar şi să rămânem la valoarea contractului pe care l-am avut şi până acum, cu atît mai mult cu cât vorbim despre două companii româneşti”, a spus Cristian Roşu, administrator special la CEH.
Situaţia va fi prezentată marţi şi ministrului Energiei şi Economiei, Virgil Popescu, la întâlnirea pe care administratorul special de la CEH o va avea la Bucureşti.
„Marţi o să avem din nou o întâlnire cu ministrul, de data aceasta să vorbim despre problemele pe care noi le avem, referitoare la renotificarea pe care o aşteptăm de la Comisia Europeană privind funcţionarea minelor Lupeni şi Lonea, despre demersurile pe care le-a făcut ministerul până acum şi paşii pe care urmează să îi face. Vom vorbi şi despre serviciile de sistem”, a mai spus Cristian Roşu, administrator special la CEH.
De-a lungul anilor, între CEH şi CFR au existat mereu dispute, din cauza neplăţii la timp a transportului de huilă în vagoane. Acum, însă, CEH plăteţte pentru fiecare transport.
În urmă cu câţiva ani, instanţa a obligat CEH să plătească transportatorului de marfă CFR suma de 1.963.799 lei, bani aceasta fiind la nivelul anului 2017, datoria înregistrată doar de Mintia la plata transportului. CFR Marfă, a obţinut două ordonanţe împotriva Complexului Energetic Hunedoara, care avea de plătit peste 6,5 milioane de lei către societatea care a transportat huila pe calea ferată.
Diana Mitrache

Un comentariu la „CFR cere majorări de tarif pentru transportul vagoanelor de la CEH

  • 4 mai 2020 la 22:01
    Permalink

    oare ce poate transporta CFR ptr CEH, carbune nu mai prea are de unde, eventual din import, de la CEH poate transporta numai incompetenta

Comentariile sunt închise.