Complexul Energetic Valea Jiului are un nou specialist, din 6 decembrie. Vorbim despre un specialist în energie, pentru că, așa cum a spus directorul general  Eusebiu Durbacă, nu exista unul. Acesta vine de la Mintia și se va ocupa de termocentrala Paroșeni și tot ce înseamnă piața energiei.

Deși pare că toată lumea știe ce ar trebui să facă cei din Valea Jiului ca să producă și apoi să vândă energie, prin neutralizarea cărbunelui, la CEVJ nu era niciun specialist. Asta spune acum noul director general, care a cerut acest post de la minister și l-a și obținut.

„Acceptând postul de director general al CEVJ, în ultima întrevedere pe care am avut-o la București, cu domnul ministru Sebastian Burduja, la solicitarea mea, l-am rugat să fie de acord, ca să pot să îmi fac o echipă asumată. Cu 6 decembrie, în cadrul CEVJ, va fi angajat pe postul de expert în energie, domnul Mihai Isai, unul dintre cei mai buni experți  pe energie. Vine din Deva și a lucrat la Mintia. Iar  justificarea mea este legată că, deși ne numim complex energetic, nu am avut niciodată un om responsabil strict de partea de energie, de termocentrală”, a spus Eusebiu Durbacă, directorul general al CEVJ, în cadrul unei emisiuni la postul Mondo TV.

Isai, spune Durbacă, va gestiona tot ce ține de termocentrală, de consumul de huilă și gaz, în mod eficient, dar va urmări și piața de vânzare a energiei, ca să găsească momentul potrivit să vândă energie la cel mai bun preț. Astfel de speculații sunt necesare, mai ales că minele dau puțin cărbune și produc energie câteva zile pe lună.

Dar directorul CEVJ vorbește și de o nouă organigramă, mai puțin stufoasă. „Va fi o nouă organigramă a TESA. Vor fi anumite direcții care se vor comasa, posturi care se vor pierde”,  mai spune Eusebiu Durbacă.

Cel mai probabil, Termocenmtrala de la Paroșeni va fi repornită în 11 decembrie, pentru că, până acum, de la înființarea Complexului Energetic Valea Jiului, a funcționat doar 5 zile și a vândut 5849 MWh, în valoare de 3521994,2 lei.

 

Diana Mitrache