Certificatele de carbon îngroapã CEH

Achizitionarea certificatelor de carbon si a certificatelor verzi este una din  problemele majore cu care se confruntã Complexul Energetic Hunedoara. Acestea nu au fost achizitionate  de ani de zile, astfel  cã a fost amendatã compania.
Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Rosu, sustine cã se fac eforturi pentru achizitionarea celor douã tipuri de certificate. Problema este cã aceste ccertificate au preturi  ridicate, iar bugetul societãtii abia permite functionarea.
”Este o problemã veche (cea a neachizitionãrii certificatelor de carbon si a certificatelor verzi –n.r.). eu, din data de  2 decembrie am luat cunostintã despre aceastã problemã si o sã încercãm sã rezolvãm ceea ce e referitor la certificate. Costurile sunt mari, iar bugetul companiei în momentul de fatã este limitat”, a declarat Cristian Rosu, administrator  special al Complexului Energetic Hunedoara. Complexul Energetic Hunedoara are datorii de ordinul sutelor de milioane în dreptul certificatelor de carbon. Tocmai pentru cã acestea nu au fost  achizitionate, compania a fost amendatã, atfel cã statul este unul dintre principalii creditori care are de recuperat bani de la CEH.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Certificatele de carbon îngroapã CEH

  • 6 februarie 2020 la 12:04
    Permalink

    Gresit.
    Ineficienta ingroapa CEH = corect. De aici pleca tot !

Comentariile sunt închise.