Ceremonial de Ziua Nationalã la cel mai înalt catarg

 

Cel mai mare catarg pe care va flutura un drapel urias, în ziua de 1 decembrie 2018, a fost amplasat în intersectia de la intrarea în Defileul Jiului, iar ceremonia de arborare a unui urias drapel va avea loc de Ziua Nationalã.
Vor veni cei care au sponsorizat realizarea acestuia si au gândit amplasarea lui la intrarea în Defileul Jiului, acolo unde, acum 100 de ani era granita dintre Austro-Ungaria si România.
Catargul are nu mai putin de 3 tone si o înãltime de 24 de metri, fiind confectionat în Valea Jiului, iar drapelul tricolor va avea 9 metri, pe 6 metri. Investitia este una privatã si  primarul din orasul Aninoasa, pe teritoriul cãruia a fost amplasat, spune cã este o mare realizare dat fiind faptul cã, acum 100 de ani, granita cu România era chiar în Defileul Jiului si acesta va fi singurul drapel urias din întreg judetul Hunedoara.
Consiliul Judetean Hunedoara a intentionat sã monteze alte catarge în câteva orase, însã, din cauza bugetului, s-a renuntat, deocamdatã, la idee si ele nu vor fi ridicate pânã la data de 1 decembrie. Singurul care va exista este cel din Valea Jiului, realizat dintr-o colaborare a unor oameni de afaceri. Ceremonia va avea loc vineri, de la ora 13,00.
Diana Mitrache