Ceremonia la Universitatea din Petroșani, în aer liber

C eremonia de deschidere a noului an universitar de la Petroșani are loc în prima zi a săptămânii viitoare.

Luni, 4 octombrie, studenții și, mai ales bobocii, sunt așteptați în campus, festivitatea urmând să se desfășoare după toate regulile impuse de noul val de pandemie.
Pe o ceremonie în aer liber, în spațiul din fața Rectoratului, mizează acum cei din conducerea Universității Petroșani. Rectorul Sorin Radu a spus că va fi similară cu cele de la finele anului universitar și că vor fi așteptați, cu precădere, bobocii.
„Noi dorim să demarăm în 4 octombrie la ora 11,00. Festivitatea o vom face afară, în fața Rectoratului, așa cum am făcut și festivitățile de absolvire, pentru a evita, pe cât posibil, apropierea între studenți, sau cu cadrele didactce și pentru a evita tot ceea ce înseamnă răspândirea bolii”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Dacă se va pune
problema să intre din nou în on-line, profesorii de aici sunt pregătiți, iar Universitatea chiar a achiziționat un soft,
special pentru acest tip de predare.
„Noi avem deja o serie de softuri care le-am
utilizat și le vom utiliza. Dorim să perfecționăm și să punem la punct deficiențele sesizate. Noi am și achizionat un soft și prin proiectul Eureca Pro, avem în plan să achiziționăm un nou soft”, mai spune rectorul.
Mai mult, cursurile post universitare, cele de master ori studiile
doctorale se vor face
on-line, doar laboratoarele urmând să fie la sediul universității. Asta, în timp ce doctoranzii vor veni să lucreze acolo.
Iar studenții sunt așteptați, cel mai
probabil, la ore, față în față. Însă, totul va depinde de evoluția pandemiei în zona noastră.
Diana Mitrache