Cercetasi italieni la Petrosani

Nu mai putin de 14 cercetasi tineri si dornici sã dea viatã unor spectacole  pline de amuzament, au încântat copiii din Centrul de zi al Casei Pollicino din Petrosani.  Au venit vara, ca sã fie voluntari în vacanta lor si spun cã aici se simt foarte bine, lucru gustat de toti cei care li se alãturã în jocurile amuzante si antrenante pe care le-au învãtat împreunã. I-am gãsit în curtea centrului, dansând, gesticulând si fredonând refrene extrem de antrenante.

„Suntem o echipã de cercetasi din Beluno, Italia si am venit aici pentru cã am pregãtit aceastã excursie de o jumãtate de an.Voiam sã facem un serviciu pe timpul verii si am aflat de asociatia Pollicino, am contactat filiala din Beluno si am ajuns la Petrosani”, a spus Francesco Soriani, cercetas venit în Petrosani.

Au venit sã fie de ajutor, au stat aici câteva zile si au fãcut tot ce era de fãcut, pentru copiii din acest centru. „Suntem aici de o sãptãmânã si am fãcut foarte multe activitãti cu copiii, fiind o experientã minunatã si nouã pentru noi si ne-ar plãcea sã mai revenim. Pentru noi, voluntariatul este unul dintre punctele importante, de aceea am si dedicat perioada cea mai importantã din an, vara, pentru aceste activitãti”, au mai spus cercetasii.

Copiii de la Pollicino s-au adaptat fantastic de bine, le-a plãcut si au colaborat excelent, asa încât, abia îi asteaptã sã revinã. „Este al patrulea grup de  voluntari care ne viziteazã în vara aceasta, dar ei au fost o experientã ineditã pentru noi. Este pentru prima datã când noi avem oaspeti o grupã de cercetasi si am fost extrem de plãcut surprinsi de ei, ca oameni, dar si de cum au interactionat si cât de pregãtiti au venit si au organizat aici activitãtile. A fost o experientã nouã si plãcutã, iar copiii au întâmpinat-o cu entuziasm si cu bucurie si datoritã faptului cã i-au vãzut cu uniforme”, a declarat si Florentina Presecan, director la Casa Pollicino Petrosani. Cercetasii le-au arãtat copiilor lucruri noi,  i-au antrenat, timp de o sãptãmânã în jocuri interactive si au fãcut ca totul sã fie mai frumos în vacanta de varã.  Voluntarii au devenit cei care aduc raza de sperantã la acest adãpost de zi, iar faptul cã mereu sunt mai talentati, mai dedicati, nu poate decât sã îi încânte în fiecare zi.

Diana Mitrache