Cerb, surprins de camerele de monitorizare din Parcul Național Retezat

Un exemplar superb de Cerb (Cervus elaphus) în perioada boncănitului, mai exact, în perioada de împerechere, a fost surprins de către camerele de monitorizare faună, amplasate în Parcul Național Retezat. Cei din cadrul Administrației Parcului Național Retezat au surprins imaginile cu exemplarul de cerb.
”Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată”, arată Administrația Parcului Național Retezat. Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.
Parcul Național Retezat este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc național), desemnată în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă florei spontane și faunei sălbatice, precum și a unor habitate naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate.
Monika BACIU