Administratie

Centura, intrarea si un pod peste Jiu, la Petrila

Au început lucrãrile de asfaltare a soselei de centurã din orasul Petrila, acest obiectiv fiind ultimul bifat de firma care a închis perimetrul unitãtii miniere Petrila.  Drumarii deja au fãcut o bunã parte din acest drum, care pânã acum a fost unul  tehnologic, iar  administratia localã sperã sã descongestioneze traficul, odatã cu darea lui în folosintã.
„Cred cã s-a turnat primul km de asfalt, din drumul de centurã. Este un obiectiv realizat, atât pentru noi cât si pentru Societatea de Închideri de Mine, pentru cã lucrãrile la drum s-au cerut de 3 ani de zile. Am reusit obtinerea finantãrii si efectiv se lucreazã”, a spus Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila. La intrarea în oras dinspre Petrosani,  drumul va fi deviat pe un pod rutier ce urmeazã sã fie construit în paralel cu cel al CFR.
„Suntem în discutie cu cei de la Petrosani si vom avea un acord ca sã primi în comodat, pentru cã zona pe care vrem sã construim podul este pe domeniul municipiului Petrosani. Am discutat si vom primi în comodat cam 4.000 mp, pentru cã avem bani în buget ca sã construim acel  pod peste Jiu”, mai  precizeazã edilul.  Mai mult, ca sã scape de gropile ce mereu se cascã pe drumul de la intrare, dar care apartine de Petrosani, administratia din estul Vãii Jiului a cerut  preluarea acestuia.
„Am vorbit si pentru drumul de acces spre calea feratã, din DN, ca noi sã ne ocupãm de el, ca sã nu mai fie discutii. Asta, pentru cã pe acolo se face accesul si ei au un grup de câteva case acolo, iar pentru noi, cei din Petrila, interesul este mai mare pentru acel drum. Asa cã vom face toate demersurile ”, a conchis Vasilicã Jurca.  Potrivit celor de la Societatea Nationalã de Închideri de Mine Valea Jiului, valoarea lucrãrilor este de 1,9 milioane  de lei. Asta înseamnã pentru ei si asfaltarea drumului de centurã  si realizarea gardului împrejmuitor, iar  termenul  final de  executie este  30 noiembrie 2018.
Diana Mitrache

One thought on “Centura, intrarea si un pod peste Jiu, la Petrila

  • Felicitari tuturor pentru drumul de centura al Petrilei !

Comentariile sunt închise.