Fiecare oras al Vãii Jiului are câte un Centru de Informare Turisticã si, dacã la Petrosani a fost inaugurat anul trecut, în ultimele zile a fost deschis publicului si cel de la Lupeni, care deserveste Straja.

De aici, turistii aflã noutãti, se pot informa si primarul Cornel Resmeritã spune cã a tinut neapãrat sã îi dea drumul încã din acest sezon, tocmai pentru a atrage cât mai multi oameni spre aceastã statiune. „Mi-as dori ca Straja sã fie promovatã cât mai bine prin acest Centru de Informare Turisticã. De aici vor afla turistii din toatã tara despre locurile de cazare libere, ce clasare are fiecare pensiune din statiune si de aici vor afla dacã pârtiile sunt functionabile sau orice altã informatie vor, înainte de a ajunge la noi, sau chiar aici, în zona de îmbarcare a telegondolei, unde este si amplasat centrul”, a declarat  Cornel Resmeritã, primarul din Lupeni.

Turismul devine o alternativã, atâta timp cât turistii pot afla despre oportunitãtile pe care le au. În aceste centre pot fi gãsite informatii despre traseele din zonã, despre turismul ecumenic de la Straja, ori despre competitiile de aici. Mai mult, aici au fost angajati oameni din Lupeni si încet-încet, în acest domeniu s-a mai miscat câte ceva. „Peste 2.000 de angajati am avut în acest sezon de iarnã la Straja, iar statiunea este una de nivel national. Fiecare pensiune are 5, sau 6 angajati si acesta este un semnal cã turismul poate revigora zona”, a adãugat Cornel Resmeritã, primarul din Lupeni.

În Straja se ajunge cu o telegondolã modernã, iar Centrul de Informare Turisticã se aflã chiar la poarta de îmbarcare a turistilor. Centrul de informare de la Straja a costat 606.384,73 de lei, conform proiectului, din care 547.429,59 de lei sunt bani europeni, iar Guvernul României a alocat suma de 46.219,85 de lei.

Diana Mitrache