[ Centru de vaccinare la Universitate ]

Școala superioară de la Petroșani ia în calcul deschiderea unui centru de vaccinare aici. Asta, pentru că, așa cum spune Rectorul Universității, profesorul Sorin Radu, studenții vor să facă cursuri și laboratoare în amfiteatrele din campus.

Dacă scade rata incidenței la Petroșani sub 6 la mie, studenții vor reveni în campusul universității. Sunt deciziile pe care le așteaptă toți studenții de aici și, pentru că încep mulți să își facă doza 3, iar unii s-au decis să se vaccineze pentru prima dată, conducerea universității încearcă să redeschidă un centru de vaccinare special pentru personalul didactic, nedidactic și studenți. „Noi am făcut câteva demersuri ca, din nou, să deschidem un centru de vaccinare, măcar pentru câteva zile, la Universitate, pentru a fi mai ușor și pentru studenți și pentru cadrele didactice care doresc, să se vaccineze”, a spus prof univ dr ng Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
La finele acestei săptămâni, DSP organizează un maraton la Sala Polivalentă din Petroșani, pentru cei care vor să se vaccineze. Timp de 3 zile, oricine poate să ajungă aici și să se imunizeze, însă, centrul de la universitate ar urma să fie deschis, după ce va fi reaprobat de DSP. Acesta a mai funcționat aici, tot pe o perioadă determinată, timp în care s-au vaccinat studenți și profesori, ori cadrele auxiliare din campus.
Diana Mitrache