Cele mai multe persoane infectate cu COVID 19 au simptome specifice

Medicii duc o luptă contra cronometru pentru a salva vieților pacienților care se află în stare gravă din cauza infecției cu noul coronavirus.

Zilnic, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara afișează numărul de cazuri active pentru fiecare localitate în parte. Utilizatorii rețelelor de socializare au vrut să afle de ce nu se face și o centralizare a persoanelor infectate, dar care sunt asimptomatice. Oficialii DSP Hunedoara susțin că nu se pot face în acest fel centralizările. În plus, atrag atenția asupra situației critice care se înregistrează în județ din cauza valului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus.
”In acest moment avem toate paturile de ATI pline (35 de locuri). Peste o ora pot sa se decompenseze si alte persoane si cautam solutii de transfer in alte judete. Incidenta se calculeaza functie de rezultat, nu de starea pacientilor. Persoanele care isi fac testul sunt in cea mai mare proportie simptomatice. Prea putine persoane merg sa se testeze fara sa aiba simptome”, arată Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.
În județul Hunedoara incidența cazurilor active de coronavirus a trecut de 4 la mia de locuitori. Sunt peste 1800 de persoane infectate cu
SARS-COV2.
Monika BACIU