Cel putin o lunã pânã la rejudecarea insolventei CEH

Motivarea prin care Complexul Energetic Hunedoara a iesit din insolventã poate întârzia chiar si o lunã de zile.

Având în vedere complexitatea cauzei, redactarea motivãrii poate dura, astfel nici dosarul nu poate ajunge mai devreme spre rejudecare. În tot acest timp, angajatii societãtii sunt cu sabia deasupra capului. Iesirea din insolventã a atras si executãrile silite si popririle pe conturi, societatea nemaiavând protectia juridicã. Astfel, angajatii încã nu si-au primit drepturile salariale tocmai din acest motiv.

“Motivarea nu este încã gata. Legea zice cã redactarea motivãrii hotãrârii este de 30 de zile. Acesta este termenul legal, dar e un termen în conditii normale”, a declarat Cosmin Muntean, purtãtorul de cuvânt al Curtii de Apel Alba Iulia.

Rejudecarea insolventei Complexului Energetic Hunedoara de cãtre Tribunalul Hunedoara se va putea face abia dupã ce instanta de la Alba Iulia va emite motivarea pentru decizia în baza cãreia s-a considerat cã CEH trebuie sã iasã din insolventã.

“Dacã la noi este motivat dosarul, dosarul e trimis de urgentã la tribunal. Nu mai existã un alt termen intermediar”, a mai subliniat sursa citatã. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara, dar si Ministerul Energiei au depus o cerere la Curtea de Apel Alba Iulia prin care solicitã urgentarea redactãrii motivãrii astfel încât sã se afle cauzele care au contribuit la luarea deciziei de scoatere a CEH din insolventã.

Monika BACIU