Cel mai vechi cartier din Lupeni aratã acum modern

Cel mai vechi cartier al municipiului Lupeni aratã acum precum unul de secolul XXI. Cartierul Stefan, odinioarã cartier muncitoresc, si-a schimbat total aspectul datoritã lucrãrilor de investitii care s-au realizat aici.
Un proiect complex care a început pe mandatul de primar al lui Cristian Resmeritã a fost continuat pe mandatul lui Lucian Resmeritã, iar rezultatele sunt vizibile. În fapt, reabilitarea Cartierului Stefan a fost un proiect de suflet pentru primarii Resmeritã.
Derularea acestuia a început în urmã cu doi ani când primar era Cristian Resmeritã, care a alocat resursele financiare necesare pentru punerea în practicã a acestui proiect de maximã importantã pentru locuitorii celui mai vechi cartier lupenean, Cartierul Stefan.
“În cursul lunii octombrie a acestui an a fost turnat covor asfaltic pe o lungime de peste 1 km,  pe drumul de acces în Cartierul Stefan si am restrictionat accesul autovehiculelor mai grele de 7t, pentru a evita deteriorarea  acestuia din cauza greutãtii masinilor, de cele mai multe ori încãrcate cu lemn,  însã Primãria vine în sprijinul locuitorilor  din acest cartier si acordã avize pentru autovehiculele care  duc materiale pentru încãlzirea locuintelor”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Canalizarea întârzie implementarea totalã a proiectului
Acest proiect de reabilitare avea sã fie însã unul complex, care cuprindea alãturi de lucrãri de asfaltare a drumului de acces si introducerea canalizãrii de cãtre Apã Serv SA. Contractul de lucrãri al ApaServ Valea Jiului a fost contestat, astfel cã nici pânã în prezent nu existã o datã certã pentru începerea lucrãrilor de canalizare. În acest sens, primarul Lucian Resmeritã a dispus începerea lucrãrilor de asfaltare a drumului de acces în Cartierul Stefan. Au fost executate rigolele pentru scurgerea apelor pluviale.
„Întrucât nici pânã în luna mai a acestui an, Apa Serv SA nu a înaintat un termen cert pentru începerea lucrãrilor de canalizare în Cartierul Stefan, neexistând nici mãcar un termen aproximativ de începere a lucrãrilor desi Primãria a alocat de aproape doi ani resursele financiare pentru asfaltarea  drumului de acces, Apa Serv SA a împiedicat astfel derularea acestor lucrãri, am hotãrât începerea lucrãrilor de reabilitare a acestui cartier cu derularea lucrãrilor de reabilitare de la strada a 8-a în sus si au fost refãcute rigolele  pentru scurgerea apelor pluviale”, a mai subliniat sursa citatã.  Colonia Stefan este cel mai vechi cartier muncitoresc din municipiul Lupeni a intrat în reabilitare. În Colonia Stefan locuiesc vreo 500 de familii.
Monika BACIU