Cel mai mare tricolor din judet a fost înãltat în Valea Jiului

Cel mai mare drapel din judetul Hunedoara a fost înãltat în Valea Jiului. Într-un loc simbolic, catargul de 25 de metri înãltime, iar tricolorul de 7 metri pe verticalã si 10 metri pe lãtime, a fost înãltat la confluenta dintre Jiul de Est si cel de Vest, locul fiind unul simbolic pentru Valea Jiului.
Este o investitie realizatã din fonduri private, clubul Rotary din Valea Jiului fiind responsabil pentru aceastã initiativã dedicatã Centenarului Marii Uniri.
“Este un vis împlinit pentru noi. Am vrut sã marcãm cei 100 de ani de la reîntregirea nationalã si nu e întâmplãtor cã s-a pus acest catarg în acest loc pentru cã aici se unesc si cele douã Jiuri, Jiul Românesc cu Jiul Ardelenesc si ca fratii  pornesc spre Dunãre. Totodatã, ne-am gândit cã prin acest loc trec mii de români în fiecare zi si  pentru o clipã sã îsi aducã aminte cã sunt români si sã preia acest tricolor în sufletul lor. Am vrut sã arãtãm cã în Valea Jiului a fost, este si va fi pãmânt românesc si când zic a fost mã gândesc la cei peste 7000 de ani de continuitate aici, în Valea Jiului”, a spus Emil Pãrãu, membru al Clubului Rotary din Valea Jiului si finantatorul investitiei.  La eveniment au fost prezenti primarii celor sase localitãti din Valea Jiului, care la finalul slujbei  religioase au sãrutat drapelul national.  “Sãrbãtorim 100 de ani de la Marea Unire si acest simbol va dãinui peste veacuri, un simbol care va aduce aminte tuturor celor care vor trece prin aceastã intersectie de drumuri faptul cã România este un stat puternic, un stat European si indiferent de vremuri  trebuie sã fim mândri cã suntem români”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Tricolorul României va strãjui intrarea în Valea Jiului peste ani, acesta amintind de momentul de mare însemnãtate pentru neamul românesc.
Monika BACIU