Cei mai căutați berbeci și cele mai bune oi vin la expoziție, la Petrila

O expoziție inedită cu cei mai autentici berbeci, o rasă extrem de căutată în lumea oierilor, dar și cu oi de prăsilă sau carne, are loc, sâmbătă, la Petrila, pe Jieț. Este o acțiune prin care crescătorii de la noi, care sunt extrem de bine cotați la nivel național și nu numai, își vor aduce cele mai de seamă exemplare.

Expoziția va reuni animale care sunt căutate la nivel național, pentru că ciobanii de la noi recunosc că vând astfel de exemplare la prețuri uriașe. Primarul de la Petrila explică ce fel de oi ajung la expoziția din Jieț. „Sunt niște animale care au o productivitate de lapte foarte mare și sunt foarte masive. Sunt căutate, deci, și pentru lapte și pentru carne. Să vă dau un exemplu: o carcasă de țurcană de aici, din Valea Jiului, ajunge între 35 și 45 de kg, iar țurcanele celelalte au între 10 și 20 kg. Vor veni din toată țara crescători să le vadă și ulterior vor stabili relații cu fermierii de aici. Expoziția nu este cu vânzare, dar sper ca momârlanii de la noi să poată să își expună animalele și să își facă relații. La noi s-au vândut berbeci chiar cu 4.000 de euro și berbecuț de un an de zile cu 2.000 de euro, pentru că valoarea lor genetică este foarte bună și de asta sunt foarte căutați”, a spus Vasilică Jurca, primarul orașului Petrila.
Expoziția poartă numele Țurcana Brează de Valea Jiului, după rasa de oi pe care o vor aduce oierii de la noi, iar pe platoul de la Jieț, suntem invitați sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 7,00, să le și admirăm. Tot cu acest prilej va avea loc și un spectacol de muzică populară și o masă câmpenească autentică.
Diana Mitrache