Cei 20 de angajați la mina Lupeni încep lucrul

Bâlbâiala cu angajările la CEH s-a finalizat cu angajarea oamenilor, care vor lucra de săptămîna viitoare la mină. Sunt muncitori de care era absolut nevoie, iar printre ei se numără și fostul director al Societății de Închideri de Mine din Valea Jiului, care a fost preluat direct și care va măsura gazele din mină.

De joi dimineață, cei 20 de oameni care s-au prezebntat la concurs și au fost admiși, și-au întocmit actele medicale necesare. Va urma o perioadă de instructaj, iar apoi vor ajunge să lucreze la benzile transportoare, așa cum susțin liderii de sindicat care au cerut asta ministrului Energiei Virgil Popescu. „Acum două zile, am avut o convorbire cu domnul ministru, care mi-a confirmat că revine la decizia dânsului și deblochează aceste angajări. În momentul de față, angajații fac vizita medicală și vor urma să înceapă serviciul săptămâna viitoare, cu o perioadă prealabilă de instruire. Toate persoanele au fost angajate pentru sectorul transport, secția benzi, unde mina Lupeni are un deficit foarte mare de personal, ca să putem începe activitatea pe 3 schimburi”, a spus Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.
Un caz intens mediatizat a fost și cel al fostului director de la Societatea de Închideri de Mine, Daniel Sîrb, care a fost preluat, el fiind ultimul angajat al acestei societăți și nicidecum disponibilizat. „Dânsul a intrat tot în acest lot. Va începe ca muncitor conform pregătirii. Noi, conform CCM, trebuie să îi dăm, un post conform pregătirii sale și, probabil, va fi măsurător de gaze. După care, probabil, vom organiza un concurs, după o anumită perioadă, pentru ocuparea postului de inspector șef securitate minieră, post vacant de doi ani la mina Lupeni”, a mai spus Darius Cîmpean.
Cele 20 de angajări fac parte, așa cum susțin și sindicatele, din protocolul semnat cu ministrul Energiei Virgil Popescu, în 20 septembrie, fiind doar o etapă intermediară.
Diana Mitrache